Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Muži i psi mají neustále erekci.“ Mohou za pozdvižení výpary z továrny na viagru?

Autor: bud - 
9. prosince 2017
19:28

Malá vesnička Ringaskiddy na jihu Irska před několika dny opět ožila dávným mýtem, který souvisí s tím, že v ní sídlí továrna na výrobu viagry. Místní obyvatelé hovoří o tom, že výpary z továrny zvyšují sexuální touhu a mužům způsobují častou erekci. Výrobce viagry, společnost Pfizer, ale jakékoliv úniky z výroby do ovzduší odmítá.

Legenda, že irská vesnice Ringaskiddy je plná sexuálního vzrušení kvůli zdejší výrobě viagry, je vděčným tématem lidí z regionu i novinářů už téměř dvě desetiletí. V roce 1998 tam totiž farmaceutická společnost Pfizer otevřela závod na výrobu modré pilulky pro podporu mužské erekce. Různé zvěsti dokonce hovořily o silném působení na místní sexualitu nebo boom v rození dětí.

Přestože se nic z toho fakticky nepotvrdilo a statistiky dokonce ukázaly, že od 90. let počet obyvatel dlouhodobě klesá, mýtus opět ožil před pár dny. A to v souvislosti s tím, že právě viagra bude od příštího roku ve Velké Británii volně prodejná, nikoliv pouze na předpis. Místní deník Irish Post publikoval rozsáhlý článek, ve kterém několik místních obyvatel hovořilo o tom, že „ve vzduchu něco definitivně je“.

„Mužům hned tvrdne“

„Stačí jeden závan a hned vám tvrdne,“ prohlásila například barmanka Debbie O'Grady. Připojila se i její matka Sadie s tvrzením, že mnoho lidí do vesnice přichází z pouhé zvědavosti, ale málokomu se chce potom odejít. Obě jsou přesvědčené o tom, že látky ve vzduchu silně ovlivňují sexuální náladu v okolí továrny.

Video  Sexuolog: "Bolí mě hlava" říkají i muži s poruchou erekce. Stydí se!  - Zuzana Brzáková, Blesk TV
Video se připravuje ...

Sedmatřicetiletá Fiona Toomey, která se ve vesnici narodila a v továrně také jednu dobu pracovala, zcela vážně tvrdí, že z továrny definitivně něco uniká, ať už do vzduchu, nebo do vody. „Dokonce i psi tady chodí permanentně vzrušení,“ prohlásila.

Společnost Pfizer podobné mýty vyvrací už celá léta. I tentokrát její mluvčí stroze prohlásil, že jde o pouhou „povídačku“. „O žádném úniku látek z továrny nemůže být ani řeč. Náš výrobní proces byl vždy velmi sofistikovaný a regulovaný,“ uvedl pro média.

milanopava ( 10. prosince 2017 10:40 )

když to píše bledk, musi to byt pravda

prycsnima ( 9. prosince 2017 20:09 )

 No tak to by museli zaměstnanci u Pfizera mít v práci furt tvrdou kládu a buď neustále někoho vošu kávat nebo si ho stále mrskat.To by mně teda nebavilo .

Zobrazit celou diskusi