Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Popravy odsouzených vězňů, které se nepovedly: Expolicistu na elektrickém křesle upálili zaživa!

  • Autor: rc - 
    11. 11. 2017
    19:49

    Ve většině zemí Spojených států amerických stále platí trest smrti. Odsouzení vězni mají být usmrceni co nejrychlejším a co nejméně bolestivým způsobem. Proto byl v roce 1990 tedy zaveden nový způsob popravy, který je vykonán pomocí smrtící injekce. Ovšem čas od času se najdou případy, kdy poprava neproběhne tak, jak by měla, a změní se v horor. Podívejte se na případy, kdy odsouzení vězni přežili svou smrt!

  • 1.Romell Broom

    Romell Broom v roce 1984 unesl, znásilnil a zabil teprve čtrnáctiletou Trynu Middleton. Za ohavný zločin dostal trest smrti. Romell měl být zabit smrtící injekcí, ovšem vrahovi, který měl na kontě i pár krádeží, se nepodařilo zavést intravenózní jehlu. Poprava zabrala neuvěřitelné dvě hodiny a zdravotní personál se pokoušel jehlu zavést na osmnácti místech na těle. Ovšem bez úspěchu. Poprava tedy v roce 2009 musela být odvolána a datum druhé popravy zatím nebyl stanoven.

    3774195:full:true:true

  • 2.Jesse Tafero

    V roce 1990 Jesse Tafero dostal za mnohonásobnou vraždu elektrické křeslo. Poprava se však změnila v hororovou scénu. Během ní byla použita syntetická houba, která vzplála, a z hlavy odsouzeného začaly šlehat plameny. Tafero tak umíral v neuvěřitelných mukách. Případ byl nakonec uzavřen jako »neúmyslná lidská chyba«.

    3774203:full:true:true

  • 3.Alpha Otis Stephens

    V roce 1984 byl na elektrické křeslo poslán Alpha Otis Stephens za vraždu Roye Asbella. Poprava se odehrávala ve státu Georgia. Stephensovi proběhlo tělem neuvěřitelných 2 080 voltů, ovšem on stále dýchal. Po šesti minutách se poprava konala znovu a tentokrát proběhla úspěšně.

    3774202:full:true:true

  • 4.Joseph Wood

    Trest smrti dostal ve státě Arizona Joseph Wood, který v roce 1989 zavraždil svou přítelkyni Debru (†29) a jejího otce Eugena Dietze (†55). Dvojnásobnému vrahovi měla být dána dávka smrtícího séra. Odsouzený vězeň měl zemřít během deseti minut. Wood se dusil, lapal po dechu, ovšem pokaždé když zavřel oči, znovu je zas otevřel. Uběhly dvě hodiny, než smrtící látka zabrala.

    3774201:full:true:true

  • 5.Clayton Lockett

    Smrtící látka byla Lockettovi do žil vpíchnuta v roce 2014. Osmatřicetiletý Locket střelil mladou Stephanii Nieman, která ho přistihla při jednom z jeho ilegálních činů, a pohřbil ji zaživa. Následně s jeho kumpány znásilnil jednu z jejích kamarádek a druhou surově zmlátil. Do těla Lockettovi byly vpíchnuty tři různé látky. Podle Mirroru Lockett po třinácti minutách začal mumlat a třiačtyřicet minut strávil v obrovských bolestech, než zemřel. Podle lékaře prodělal masivní  infarkt.

    3774200:full:true:true

  • 6.Raymond Landry

    V roce 1982 Raymond Landry přepadl v Houstonu restauraci, při níž se rozpoutala obrovská přestřelka, během níž zemřel jeden z majitelů restaurace. Landry byl za vraždu odsouzen k trestu smrti a v roce 1988 měl dostat smrtící injekci. Poprava devětatřicetiletého vraha však nedopadla tak, jak měla. Zdravotnímu personálu se nepodařilo katetr správně zapojit a smrtící látka začala stříkat po celé místnosti. Trvalo dalších čtrnáct minut, než byl katetr zaveden tak, jak měl.  

    3774199:full:true:true

  • 7.John Evans

    V dubnu roku 1983 měl být na elektrickém křesle popraven John Evans, který zavraždil majitele zastavárny a jeho dvě dcery. Do těla Evanse tedy bylo vpuštěno 1900 voltů. Svědci uvedli, že se zvedl popruh u nohou a z nohou začaly šlehat jiskry a z pod kapuce, kterou měl na hlavě, vycházel dým. Místností údajně začal pronikat silný zápach masa a oděvů, ovšem podle lékařů, kteří Evanse vyšetřili, stále nebyl mrtvý. Do těla mu byla vpuštěna další dávka valtů a tentokrát lékaři konstatovali smrt. Krutá poprava trvala dlouhých čtrnáct minut.

    3774198:full:true:true

  • 8.John Wayne Gacy

    V roce 1994 se konala poprava Johna Wayna Gacyho. Bývalý manažer restaurace KFC měl sexuálně zneužít a zabít třiatřicet nezletilých chlapců. Poprava, která byla provedena pomocí smrtící látky, však nabrala neočekávané třicetiminutové zpoždění a to kvůli problémům se smrtícím sérem. Tuba se sérem byla totiž ucpaná.

    3774197:full:true:true

  • 9.Frank J. Coppola

    V roce 1978 Frank J. Coppola umlátil k smrti Muriel Hatchell. Osmatřicetiletý expolicista měl být popraven v roce 1982 na elektrickém  křesle. Po pětapadesáti sekundách se však místností začal šířit pach spáleného masa, když jeho tělo zachvátily plameny a kouř vyplnil celý pokoj od podlahy až po strop.

    3774196:full:true:true

  • 10.Stephen Morin

    Drogově závislý Stephen Morin měl tak propíchané tělo, že lékař během popravy nemohl najít místo, kam by vbodl katetr. Poprava, která proběhla v roce 1985 v Texasu, se tak zdržela o pětačtyřicet minut. Morin byl odsouzen k trestu smrti za vraždu jednatřicetileté Carrie Marie Scott, Janna Bruce a Sheily Whalen.

    3774194:full:true:true

  • 11.VIDEO: Bratrovražda v Počátkách! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17)

    Video  Bratrovražda v Počátkách! Mladík (26) ubodal dvojčata (†17)  - Jiří Čada
    Video se připravuje ...

kupredu-leva ( 12. listopadu 2017 16:37 )

Kecáš. Romanovci se koncentráky nezabývali, ti posílali své nepohodlné do "vyhnanství". Buď do cizích zemí (Lenin ve Finsku) nebo prostě na Sibiř. Koncentráky vznikly až za soudruha Lenina, tak mu tyto zásluhy neupírej!

kupredu-leva ( 12. listopadu 2017 14:08 )

Zakazuji připomínat popravu Horákové! Věnujte se raději zdůrazňování zásluh o cokoliv soudruha Zemana! Zakazuji připomínat jeho lži o Peroutkově článku "Hitler je gentleman"! Čest práci!

monza ( 12. listopadu 2017 10:59 )

Proč nepovedly? Opak je pravdou.Povedly se!

pochcanycarmin ( 12. listopadu 2017 10:47 )

Milada Horáková nebyla žádná tragédie, ale prostě součást vývoje KSČ. A navíc se ke své zločinecko-špionážní činnosti přiznala. Kdyby jsme si tě vzali pěkně soudružsky do práce, také by jsi se přiznal i k věcem, o kterých jsi nikdy ani neslyšel. Gottwald nařídil provádění poprav trýznivým způsobem a ÚV KSČ to schválilo. Oběšení se provádělo "na prkně", bylo nasazeno škrtidlo a kat jí napínal lanem přes kladku za spoutané nohy. Umírala 14 minut, každých 5 minut lékař musel kontrolovat činnost srdce. Tak si to soudruzi přáli.

Desterz ( 12. listopadu 2017 10:31 )

"Tradici" pracovních kolonií převzali bolševici po Romanovcích, jen tomu dali jiný název a "pokrokový" rozměr. Jinak koncentráky už byly dávno před bolševiky, jenže to dnešní havloidně oblblé generace vůůůůbec netuší, a třeba Angličani rozhodně nemají zájem aby se o tom v souvislosti s jejich historií mluvilo... Historia magistra vitae, dnes ovšem spíš ignorantia est princeps mundi...

Zobrazit celou diskusi