Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Čech při nehodě v Německu usmrtil tři lidi. Nevzpomínám si na to, řekl před soudem

Autor: ČTK - 
9. listopadu 2017
17:45

Ve středoněmeckém městě Kassel dnes začal soud s českým řidičem kamionu, který loni v létě na dálnici narazil do karavanu, v němž zemřeli tři lidé. Dnes jedenapadesátiletý muž, který při nárazu utrpěl těžká zranění, nehodu podle vyšetřovatelů zavinil svou nepozorností. Obžalován je z usmrcení z nedbalosti, za což obecně hrozí až pětiletý trest vězení.

Nehoda se stala v červenci 2016 na dálnici A7 u městečka Guxhagen nedaleko hesenského města Kassel. V místě se tehdy kvůli stavebním pracím tvořily kolony. Na konci jedné z nich byl karavan, do kterého narazil kamion s českým řidičem.

Náraz byl tak silný, že vedl ke srážce tří nákladních aut, která stála před karavanem, a k poškození osobního auta, které jelo kolem. V karavanu cestovali manželé s jedenáctiletou dcerou. Nikdo z nich nepřežil. Dalších několik lidí utrpělo zranění. Hmotné škody byly vyčísleny na 300.000 eur (7,7 milionu Kč).

Řidič dnes u soudu vypověděl, že si na událost vůbec nevzpomíná. Zároveň vyjádřil obrovskou lítost a uvedl, že jde o věc, která ho velmi zatěžuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi