Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Katalánci nepustili na psí charitu dva vlčáky. Sloužili u španělské policie

Autor: Mii - 
12. října 2017
21:32

Dvěma vlčákům byl zakázán vstup na katalánskou zvířecí charitativní akci poté, co organizátoři zjistili, že psi pocházejí ze Španělska, a ne Katalánska. Akce měla propagovat adopci vysloužilých policejních psů a u vlčáků byl problém, že sloužili místo katalánské policie u španělské. Rozhodnutí se setkalo se silnou vlnou kritiky jak ze strany návštěvníků, tak agentury, která adopci zajišťovala.

Psi a jejich noví majitelé se měli na akci ukázat proto, aby návštěvníky navnadili k adopci podobných zvířecích kamarádů. Zúčastnit se měl i pár bývalých policejních psů ze Španělska, ale jejich pozvánka byla později zamítnuta z důvodu nežádaného původu zvířat – psi sloužili u španělské, a ne katalánské policie. Organizátoři akce rozhodnutí učinili bez vědomí adopční agentury, která pozdější adopce uskutečňovala.

Na incident upozornila facebooková stránka Heroes de 4 Patas (v překladu Hrdinové na 4 nohách), jež propaguje pozitivní a výjimečné činy psů. Podle ní byla adopční agentura s rozhodnutím hrubě nespokojena a s organizátory odmítla v budoucnu spolupracovat. „Včera se stalo něco velmi smutného. Jeden z našich čtyřnohých hrdinů byl se svým majitelem a psí kolegyní pozván na akci v Katalánsku, aby ukázali, co světu přinesli. Z události je ale vykázali, protože sloužili u španělské policie,“ napsala stránka.

Příspěvek doplnila o smyšlené vyjádření psů. „Nerozumíme, proč se některým lidem naše přítomnost nelíbí. Je to kvůli uniformě, kterou naši majitelé nosili? Situaci v Katalánsku nechápeme. Jsme jenom psi,“ stojí na stránce.

Referendum doprovodila krev

Averze Katalánců ke španělské národní policii se nachází na historickém vrcholu. Způsobila to vlna agrese, kterou španělská policie vyvinula na účastníky nezákonného referenda o osamostatnění Katalánska, ve kterém se Katalánci vyslovili pro odtržení od Španělska.

Katalánsko disponuje svojí vlastní policejní složkou Mossos d´Esquadra, kvůli charakteru referenda ale centrální vláda v Madridu poslala do oblasti k uklidnění situace právě španělskou policii. Více než 900 lidí skončilo se zraněním.

Ne všichni obyvatelé Katalánska si přejí odtržení od Španělska. Tisíce lidí proti němu v Barceloně demonstrovalo:

Čtěte více: Bouřlivé Katalánsko - 7 důvodů, proč tam vycestovat!

11karel11 ( 12. října 2017 22:08 )

Úpadek Národního divadla -  zcela nazí  herci        http://www.jenpromuze.cz/sites/default/files/videos/25035/163356.mp4

Zobrazit celou diskusi