Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čokoládový Santa i vánoční stromy v obchodech v září naštvali lidi: Je to stres

Autor: pet - 
21. září 2017
21:50

Léto za sebou skoro ani nezavřelo dveře a teprve přichází podzim. Pro některé obchodníky je ale už ta nejvhodnější doba, kdy začít lidem připomínat, že se blíží Vánoce. Období, které v dětech vyvolává pocit radosti a v dospělých mnohdy stres. V Británii už některé obchodní řetězce vystavily do regálů čokoládové Santa Clause i vánoční dekorace, jak ve čtvrtek informoval web deníku Daily Mail.

Čokoládový Santa, vánoční světýlka i celý ozdobený strom nebo svítící sněhulák. Takový šok zažili zákazníci obchodních řetězců Tesco, Sainsbury’s nebo Costco v Anglii. Zákazníci v září procházeli mezi regály s dekoracemi, vánočními řetězy i ozdobenými smrčky.

Předčasný marketingový tah však zvedl na sociálních sítích vlnu nevole. „Je pouze polovina září a já už vidím vánoční dekorace?“, „Vánoční masové koláče, balicí papír i pohlednice. Prošvihl jsem Halloween?“. Toto jsou jen malé ukázky z Twitteru, který zaplavil hastag christmasinseptember. Někteří lidé tvrdí, že dokonce viděli už i osvětlené domy nebo slyšeli zvuk rolniček.

Většina lidí se teď v Británii netěší na Vánoce, ale na nadcházející svátek Halloween. V Česku vánoční horečka v obchodech zatím nezačala, ale i to se může brzy změnit. 

naidka ( 22. září 2017 16:06 )

agfor ( 22. září 2017 13:02 )

Mají holt trochu předstih. Bůh ví, jestli ještě nějaké vánoce budou slavit, když si tam natahali tolik islámských vrahů.

zadnice ( 22. září 2017 10:52 )

Největší gól jsou každoroční letní vánoce Alzy.cz!!!!!!

naidka ( 22. září 2017 09:31 )

A za druhé, pejsane?

naidka ( 22. září 2017 09:29 )

To právě dělají všichni, když uvidí barevná světýlka a blikající hvězdičky a jsou celí u vytržení, jak je to kráááásné, přitom jde o marketingový tah. Symbol Vánoc, chceš-li, je obyčejný betlém.

Zobrazit celou diskusi