Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Trump přijel na Floridu poničenou hurikánem Irma. Slíbil větší pomoc a chválil úřady

Autor: ČTK, Mii - 
14. září 2017
19:35

Americký prezident Donald Trump navštívil ve čtvrtek se svojí chotí Melanií Floridu poničenou hurikánem Irma. Pár v doprovodu viceprezidenta Mikea Pence přiletěl na základnu ve Fort Myers, odkud se přesouvá do města Naples. Zde se setká přímo s lidmi postiženými přírodní pohromou. 

„Viděli jsme tu devastaci a bohužel ji ještě uvidíme,“ řekl americký prezident po svém příletu do Fort Myers na západním pobřeží Floridy. Tedy v oblasti, kde Irma řádila nejvíc.

Trump pochválil „neuvěřitelnou“ práci místních úřadů při nápravě škod, včetně zaměstnanců elektrárenských společností „z celé země“, kteří pracují na tom, aby obnovili dodávky elektrické energie.

Bez energie je stále více než 2,6 milionu obyvatel Floridy. V oblasti sužované po bouři velkými vedry je zásobování elektrickým proudem klíčové kvůli obnově služeb a otevření obchodů. Výpadek je spojován i s úmrtím již osmi obyvatel místního domova pro seniory s pečovatelkou službou, neboť v něm nefunguje klimatizace. Z domova bylo hospitalizováno 115 osob na následky dehydratace a dýchacích potíží.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi