Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Holčička (8) zachránila celou rodinu před požárem, který propukl během řádění hurikánu Irma

Autor: dce - 
13. září 2017
15:35

Teprve osm let je mladé hrdince z Floridy, která zachránila celou svou rodinu před požárem. Ten se rozhořel v jejich domě krátce předtím, než do jejich lokality přišel hurikán Irma. I díky její rychle reakci nebyl nikdo zraněn.

Rodina Jahnay Smith již byla připravena na příchod hurikánu Irma, když si osmiletá dívenka všimla kouře. „Já a máma jsme spaly a já ucítila kouř. Tak jsem vyskočila z postele a to vzbudilo i mámu,“ popsala místní televizi Jahnay.

Dům byl již připraven na řadění hurikánu, rodina se ukrývala ve spodním patře a na oknech byly přibité okenice. Venku si Jahnay všimla ohně. „Běžela jsem všem říct, ať utečou,“ popsala.

V tu chvíli malou dívenku přemohly emoce a před kamerami médií se rozplakala. „Náš dům je teď pryč,“ dostala ze sebe. „To nic, jsi hrdinka. Dostala jsi všechny ven v pořádku,“ uklidňuje ji reportér.

Jahnay se nakonec uklidnila a vysvětlila ještě, jak musela pomáhat svému otci, který má problémy s chůzí. „Má nemocnou nohu. Sklo v oknech se začalo rozbíjet jen kousek od nás, ale stihli jsme to.“

Střecha domu vzplála patrně kvůli závadě na elektroinstalaci. Vše v domě bylo zničeno, díky Jahnay ale nebyl nikdo při požáru zraněn.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi