Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bašta ISIS padla: Poslední město, kde bojovníci drželi pozice, Irák dobyl

Autor: ČTK, var - 
27. srpna 2017
13:12

Irácké vládní jednotky dobyly z rukou organizace Islámský stát (ISIS) město Tall Afar na severu Iráku. Informují o tom irácká média s odvoláním na armádní velitele. Už v sobotu velení iráckých jednotek oznámilo, že vládním oddílům zbývá obsadit asi pět procent města, které ISIS ovládl v červnu 2014.

Tall Afar byl posledním větším městem, kde ISIS v Iráku držel pozice. V sousední Sýrii bojují členové ISIS o poslední velké město Rakka.

„Všechny čtvrti města Tall Afar jsou osvobozeny," řekl podle serveru iráckých Kurdů Rudaw velitel operace Rašíd Jaralla. Dodal ale, že islamisté stále ovládají oblast Ajazíja, která leží na sever blízko města Tall Afar.

Vládní ofenziva za opětovné získání dříve asi dvousettisícového Tall Afaru začala 20. srpna. Tento pátek Bagdád ohlásil, že irácké síly prolomily obranu ISIS a dostaly se do centra města.

Video  Vůdce hrdlořezů z IS je mrtvý. Bagdádí ve škole propadal, z armády ho vyhodili  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

santikxauz ( 27. srpna 2017 14:18 )

Tak šup neziskovky,můžete odvážet iráčany zpátky domů,aby si zvelebili zemi.

kamcerka ( 27. srpna 2017 14:03 )

Všude je ISIS vyháněn, co si myslíte, že kam půjde? Jasně, dělat bordel do Evropy. Konečně už tady jejich bojovníci pronikli. Nepotřebuji ani pasy ani jiné doklady.

Zobrazit celou diskusi