Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na jejím koncertě zemřelo 22 lidí. Zpěvačka dostala čestné občanství Manchesteru

Autor: ČTK - 
13. července 2017
07:01

Britské město Manchester udělilo ve středu čestné občanství americké zpěvačce Arianě Grandeové. Radní tak ocenili její statečnost po teroristickém útoku z letošního května, po němž se mladá zpěvačka do města vrátila na charitativní koncert.

Severoanglický Manchesteru se stal terčem útoku sebevražedného atentátníka, který se odpálil letos 22. května večer krátce po skončení koncertu nyní čtyřiadvacetileté Grandeové. Po explozi zemřelo kromě atentátníka 22 lidí, z nichž polovina byly děti, a na 120 osob utrpělo zranění.

Grandeová se do Manchesteru dva týdny po útoku vrátila a uspořádala tam charitativní koncert, jehož se účastnilo na 50 000 diváků. Vystoupila na něm řada hudebníků, včetně rodáka z Manchesteru Liama Gallaghera (dřívějšího lídra kapely Oasis), Justina Biebera, skupiny Coldplay či Katy Perryové.

Zástupce starosty Manchesteru Richard Leese udělení čestného občanství zdůvodnil odvahou Grandeové, ale také tím, že přinesla útěchu tisícům lidí a pomohla vybrat miliony do nouzového fondu nazvaného We Love Manchester.

Video  Smrt v Manchesteru: Útočník zabíjel hřebíkovou bombou  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Vše o teroru v Manchesteru čtěte ZDE >>>

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi