Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Měkkost bez hranic“: Mexičané začnou vyrábět toaletní papír značky Trump

Autor: nka - 
1. června 2017
17:48

Pomstu za plán výstavby zdi oddělující Spojené státy a Mexiko, stejně jako za nepěkné řeči amerického prezidenta o jihoamerických přistěhovalcích, si vymyslel mexický podnikatel. Začne vyrábět toaletní papír s názvem „Trump paper“, obrázkem roličky s charakteristickou blonďatou ofinou a sloganem „měkkost bez hranic“.

Americký podnikatel a prezident Donald Trump si v Mexiku nechal svoje jméno jako ochrannou známku pojistit v sektoru stavebnictví, hotelnictví, obchodu s nemovitostmi a finančních službách. Nikdo v jeho impériu ale nemyslel na to, že by bylo dobré si jméno Trump patentovat také pro hygienické potřeby. Skulinu objevil mexický právník Antonio Battaglia a rozhodl se ji využít.

Trump si od nástupu do funkce mnoho přátel nenadělal. Takto reagoval na dotaz německé kancléřky Angely Merkelové, zda si před fotografy potřesou rukama:

Trump ho totiž namíchl už během volební kampaně, kdy mexické imigranty častoval slovy jako násilníci, drogový dealeři a kriminálníci. „Po takových urážkách jsem si řekl, že v odpověď také přispěji svou troškou do mlýna,“ řekl Battaglia agentuře AP.

Patentoval si proto jméno Trump pro toaletní papír a v nejbližší době vyrobí první várku rolí v hodnotě 400 tisíc pesos (asi půl milionu Kč). Na balení papíru je kromě smějící se roličky s blonďatým obočím a vlající hřívou nápis „Trump paper“ a slogan „měkkost bez hranic“.  

Třicet procent zisku plánuje podnikatel věnovat na podporu migrantů. Pokud bude poptávka, chce výrobu rozšířit.

Agentura AP kontaktovala mluvčího Trumpova impéria kvůli komentáři, odpovědi se jí ale nedostalo.

Trump se do mexických přistěhovalců strefuje už od volební kampaně. Chce zpřísnit zákony na jejich vyhošťování a postavit na hranici s Mexikem zeď, která by jejich přílivu zabránila. Náklady na výstavbu zdi žádal uhradit od Mexika, vláda jižního souseda ho ale odmítla. Teď se jeho plán zasekl na nejasnostech ohledně financování zdi, která bude podle odhadů stát několik miliard dolarů.

yokky ( 1. června 2017 18:47 )

hlavne at pan mexicky podnikatel napise kolik zlocincu z mexika je usa veznicich,a kolik mexickych gangu je na jihu usa..........💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥

Zobrazit celou diskusi