Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Čínu dobývá „chlapecká“ skupina plná dívek. Fanynky jí píší i milostné dopisy

Autor: nka - 
2. května 2017
22:30

V Číně je nový hit, „chlapecká“ hudební skupina složená ze samých děvčat. Androgynní experiment zatím sklízí úspěchy, ještě před uvedením prvního singlu na trh už má na sociálních sítích přes 750 tisíc fanoušků.

Pětici krátkovlasých dívek, které mají hluboké hlasy a na veřejnosti vystupují bez líčení a v mužském oblečení, je mezi 18 a 24 lety. „Jsme dívčí skupina. Vypadáme ale spíš jako mladí muži, ne dívky. Profilovat se tudíž jako ‚chlapecká skupina‘ nám sedí víc,“ vysvětlila CNN jedna z členek kapely Min Ťün-čchien.

Podívejte se na propagační video nové kapely:

„Sázíme na jedinečnou krásu neutrálního pohlaví,“ řekl manažer skupiny Wang Tchien-chaj. „Uznáváme tuto skupinu lidí, kteří jsou příkladem zvláštního smyslu pro krásu, a předpokládáme, že takový styl by se mohl dostat do módy,“ upřesnil.

Zdůraznil, že styl dívek není pouhým trikem na fanoušky. Členky skupiny se prý jako chlapci oblékaly ještě před příchodem do hudební branže. „Dřív jsem tančila společenské tance v sexy sukních. V reálném životě ale chodím oblečená stejně jako ve skupině,“ dosvědčila hlavní zpěvačka skupiny Pcheng Si-čcheng. 

„Prostě se jim líbí vypadat jako muži a zpívat jako oni,“ dodal Wang s tím, že zpočátku chtěl mít klasickou dívčí skupinu. Pak ale jako experiment vytvořil androgynní Acrush a během pár koncertů se ukázalo, že odezva je obrovská. „Chlapecká“ skupina, kterou fanynky zavalují milostnými dopisy, se tak stala hlavním tahákem jeho vydavatelství.

Najdou se ale i lidé, kterým androgynní styl nejde pod nos. „Někteří lidé si myslí, že dívky jsou homosexuální, a z tohoto důvodu skupinu kritizují,“ přiznal Wang. Pravdu o sexualitě svěřenek ale drží pevně pod pokličkou, mluvit veřejně o své orientaci mají dívky striktně zakázáno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi