Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Střet nacionalistů a jejich odpůrců v Polsku: Policie zatkla několik lidí

Autor: ČTK - 
29. dubna 2017
21:36

Policie v centru Varšavy násilně zasáhla proti odpůrcům pochodu nacionalistické organizace Národně-radikální tábor, která slavila 83. výročí svého založení. Několik desítek lidí se pokusilo zablokovat trasu pochodu.

Protestující seděli na ulici, kam měl dorazit pochod, a skandovali „Polsko bez fašismu“". Policie několik demonstrantů zadržela a nasadila jim pouta, protože neměli povolení k protestu.

Policisté použili násilí také vůči novinářům, kteří o události informovali. Nacionalistický pochod byl pak nasměrován na jinou trasu.

Podle nového zákona, který zavedla nacionalistická vládní strana, musí být každý pochod v Polsku povolen.

Na místě zasahovala policie:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fotrpjotr ( 30. dubna 2017 00:49 )

Sorošovi tupci,dělají jen bo*r*del,stejně jako u nás havloidi,nic jiného neumí.

Ppeettrr ( 29. dubna 2017 23:11 )

Zatkli extrémní levici. A to jsou náckové.

lug70 ( 29. dubna 2017 22:13 )

Policajti z naší kriminálky, zabývající se extrémismem tvrdí, že nebezpečná není pravicová scéna (tedy nácci), jak je nám stále namlouváno ale nejagresivnější a velmi nevyzpytatelná je extrémní levice. Tato verbež je schopna své odpůrce i zabíjet. U nás se bohužel policie antify ani jiných levicových extrémistů nesmí ani dotknout, přitom policie má na nich toho tolik, že by je mohla rozprášit a pozavírat. Režim levicové extrémisty používá na zastrašování i napadání nepohodlných představitelů z mimoparlamentní opozice, k narušování jejich mítingů apod. Za tyto "služby" je režim chrání a kryje jejich výstřelky. Okatým příkladem krytí levicových extrémistů režimem jsou třeba feťáci z Kliniky. Alespoň, že se v Polsku s tou feťáckou verbeží nepárají.

Zobrazit celou diskusi