Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Chlapeček 7 hodin umíral v autě, otec si mezitím povídal na seznamkách s patnáctkami

Autor: haj - 
24. dubna 2017
05:10

Milující otec, který udělal osudovou chybu a zapomněl syna odvézt do jeslí, nebo monstrum, co chladnokrevně nechá malé dítě zemřít krutou smrtí, aby se mohlo rozvést a neplatit alimenty? Takový případ řešil soud v USA.

Na parkoviště obchodního domu ve městě Marietta v americké Georgii přijelo 18. června 2014 stříbrné auto typu SUV. Justin Ross Harris (tehdy 33), který ho řídil, nejprve zaparkoval, pak ale z vozu překotně vyskočil, otevřel v panice zadní dveře a vytáhl z odtamtud bezvládné tělíčko svého malého synka.

„Co jsem to udělal?“ křičel zoufale, zatímco se k němu přihlížející seběhli a snažili se dítě oživit. Marně, plavovlasý chlapeček jménem Cooper (†22 měsíců) zemřel na přehřátí organismu poté, co zůstal sedm hodin v zaparkovaném autě, zatímco jeho otec pracoval. Tehdy všichni jeho otce, který ho ve voze zapomněl, litovali. Jenže vyšetřování odhalilo řadu okolností, které muže usvědčily z vraždy. Jak informoval Mirror, musel se kvůli publicitě případu soud odehrávat mimo Atlantu.

První podezření muž vzbudil už svou výpovědí. Policii tvrdil, že syna zapomněl odvézt do jesliček a šel do práce. „Asi jsem na něj zapomněl. A zapomněl jsem se znova podívat. Ale nebyl v tom žádný zlý úmysl,“ řekl Harris v době, kdy ho nikdo z ničeho nekalého nepodezíral. Proč se tedy hned obhajoval?

Dále kriminalisté odhalili, že Justin žil v podstatě dvojím životem. Ačkoliv spolu s manželkou Leannou vychovávali malého Coopera, muž se místo manželského života věnoval spíše pornu, prostitutkám a internetové seznamce, kde si hledal milenky. Těm také v jednom kuse psal zprávy se sexuálním námětem a posílal jim nahé fotky. Kromě toho milenkám lhal o svém věku a některým zamlčoval i to, že je ženatý.

V době, kdy jeho syn pomalu umíral, si Harris seděl v práci a celý den trávil právě psaním se šesti ženami. Jedné z nich přitom bylo teprve patnáct let. V jedné zprávě, kterou odeslal v osudný den ráno, navíc stálo. „Mám svého syna rád, ale my oba potřebujeme únik.“ Našel snad svůj únik z manželství tím, že zamkl Coopera v autě?

VIDEO: Podobný případ se odehrál v roce 2014 i na Slovensku, kdy bylo ve voze nalezeno tříleté dítě.

Video  Tříleté dítě nalezeno uprostřed noci v autě: Strávilo zde několik dní!  - tv JOJ
Video se připravuje ...

Podezřelé je i to, jak se celá tragická smrt dítěte odehrála. Justin se cestou do práce zastavil v restauraci na snídani, kam podle zaměstnanců přišel se synkem v náručí. Po jídle ho znovu usadil do sedačky na zadním sedadle vozu a vyrazil do asi 1,5 kilometru vzdáleného sídla firmy Home Depot, kde pracoval jako vývojář webu. Kousek odtud byly i jesle, kam malý Cooper chodil. Jenže jeho otec ho tam tentokráte nevzal a šel rovnou do práce. Jak ale mohl zapomenout na syna, s nímž jen pár minut předtím snídal?

Justin byl v práci dlouhých sedm hodin a nebohý chlapeček byl zatím zamčený v autě, kde mezitím teplota stoupla na 51 stupňů. Podle expertů obžaloby byla Cooperova smrt velmi pomalá. Bolela ho hlava a zvracel, pociťoval úzkost a dehydrataci a zřejmě dostal i křeče. Na jeho tělíčku byly objeveny také škrábance, které si dítě způsobilo, když se ze všech sil snažilo osvobodit z rozžhaveného vozu.

Jeho otec se přitom kolem oběda do auta vrátil, aby na přední sedadlo odložil žárovky. Tvrdí, že si Coopera na zadní sedačce nevšiml, a tak znovu dveře zabouchl a odešel. Odpoledne pak dokonce manželce napsal: „Kdy vyzvedneš mýho klučinu?“ V té době už byl ale jeho syn, který miloval náklaďáky a červenou barvu, zřejmě po smrti.

Krátce po čtvrté hodině pak Harris nasedl zpátky do auta s tím, že si zajede do kina v obchodním centru. Teprve na parkovišti si pak podle svých slov všiml mrtvého Coopera v autosedačce. Copak se ale během jízdy ani jednou nepodíval do zpětného zrcátka?

Navíc by už musel cítit i pot dítěte a zápach z jeho pleny. To vše ukazuje na to, že dítě nechal ve voze zemřít schválně. Kromě toho se jen pět dní předtím na internetu díval na video, v němž veterinář seděl v rozpáleném autě, aby ilustroval nebezpečí, které hrozí zvířatům, která by v něm zůstaly zavřená. Nechal se snad Justin inspirovat k hrůznému činu?

Podle jeho obhajoby šlo pouze o tragickou nehodu. V nevinu svého bývalého muže věří i chlapečkova maminka Leanna. Sice se už před začátkem soudu stihla rozvést a nechala se slyšet, že jí Harris „zničil život“, ale prý to byl hodný a milující otec. „Cooper byl nejsladší chlapeček. Měl v sobě tolik života. Byl moje všechno,“ plakala u soudu žena.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karlos107 ( 24. dubna 2017 17:59 )

Proč plesku píšeš o kdejakém čurááákovi z USA ?? Koho to zajímá ty americké drby ?? ŽIJEME V EVROPĚ VY ***I !!!

Zobrazit celou diskusi