Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Éra strategické trpělivosti s KLDR je u konce, řekl viceprezident USA Pence

17. dubna 2017
07:43

Americký viceprezident Mike Pence řekl, že „éra strategické trpělivosti“ se Severní Koreou je u konce. Pence to prohlásil během návštěvy demilitarizované zóny na hranici mezi Jižní Koreou a Severní Koreou, včetně hraničního přechodu Pchanmundžom.

Jižní Korea je první Pencovou zastávkou na desetidenní cestě po Asii a Tichomoří. Do Soulu dorazil Pence těsně před tím, než Severní Korea provedla další test zatím neupřesněné rakety. Ten ale skončil neúspěšně. Pokus Pence označil za provokaci. Pence do Asie zamířil v době, kdy nový americký prezident Donald Trump přitvrdil postoj vůči KLDR. Šéf Bílého domu novinářům tento týden řekl, že Severní Korea je problém, o který bude postaráno“.

Opakovaně také řekl, že pokud hlavní severokorejský obchodní partner – Čína – nebude ochoten vyvinout na KLDR dostatečný tlak, pak by USA mohly vzít záležitosti do vlastních rukou. Pence dnes ale řekl, že Trump doufá, že Čína bude využívat svých „mimořádných pák“ na KLDR, aby se Pchjongjang nakonec vzdal svého vojenského úsilí. „Ale éra strategické trpělivosti je u konce,“ řekl Pence.

„Prezident Trump dal jasně najevo, že trpělivost Spojených států a našich spojenců v této oblasti vypršela a že chceme vidět změnu. Chceme, aby Severní Korea upustila od svého bezohledného vývoje jaderných zbraní, a také jejich neustálé používání a testování balistických raket je nepřijatelné,“ zdůraznil Pence.

Podívejte se na šílené propagandistické video z KLDR:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marais ( 17. dubna 2017 09:37 )

A kdy dojde éra trpělivosti světa s vámi?

Bleskprdel ( 17. dubna 2017 08:53 )

Fascinuje mne text pod komentáři, reagovat, nahlásit. Co Čech, to udavač.

Bleskprdel ( 17. dubna 2017 08:50 )

Taky tak, půlce světa už dochází trpělivost s USA a iciky, kteří tam vládnou.

Zobrazit celou diskusi