Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

KLDR chce provést další jaderný test. Čína: Konflikt může začít okamžitě

Autor: pet, ČTK - 
14. dubna 2017
10:40

Čína v pátek varovala, že konflikt v Severní Koreji může propuknout každou chvíli. Jediným způsobem, jak tuto situaci řešit, je dialog, prohlásil podle agentury AFP čínský ministr zahraničí Wang I. Reagoval tak na nové hrozby amerického prezidenta Donalda Trumpa vůči Pchjongjangu, který chystá další jaderný test.

„Jedinou cestou je dialog,“ řekl Wang I na společné tiskové konferenci se svým francouzským kolegou Jeanem-Markem Ayraultem, který je v Pekingu na oficiální návštěvě.

„Kdokoli, kdo vyvolá konflikt na Korejském poloostrově, za to zaplatí značnou cenu,“ varoval čínský ministr zahraničí. Jeho prohlášení následovalo den poté, co Trump uvedl, že o „severokorejský problém bude postaráno“.

Analytici soudí, že by Severní Korea mohla už brzy provést šestý jaderný test nebo odpálit další rakety na znamení toho, že se Pchjongjang nehodlá podřídit sankcím OSN. Jednalo by se rovněž o varování adresované USA a americkému prezidentovi, který opakovaně dal najevo, že politika strategické trpělivosti vůči KLDR skončila.

Podívejte se na propagandistické video KLDR

Do Severní Koreje teď mohla přijet skupina zahraničních novinářů. Nafotili, jak se tu žije. Podívejte se například na snímky z metra v Pchjongjangu:

 

 

Velemak ( 14. dubna 2017 12:35 )

Váleční zločinci, vrahové a loupežníci z SS NEDAJÍ pokoj!!! Jedno vraždění v Korei jim nestačilo!!!! Mohl by tam vyslat "naše vojsko" v rámci SA i ten "Poznamenaný Komediant".

Zobrazit celou diskusi