Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Útočník v metru zabil i známou loutkářku. Chránila dceru vlastním tělem

Autor: nka - 
4. dubna 2017
14:03

Jednou obětí výbuchu v petrohradském metru je známá ruská loutkářka Irina Meďancevová. Ta v osudný den vyrazila do podzemní dráhy s dospělou dcerou, kterou při výbuchu zakryla vlastním tělem a zachránila jí tak život. Sama zemřela v sanitce cestou do nemocnice. Napsal to ruský web Komsomolskaja pravda.

Smrt loutkářky oznámil na sociální síti vk.com její manžel Alexandr Kaminskij. „Stalo se neštěstí. Přišel jsem o svoji milovanou ženu,“ napsal na svém profilu.

Jak se celý útok nejspíš odehrál? Podívejte se na rekonstrukci:
Video  Útok v Petrohradu: Takhle mladík zabíjel v metru.  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební banka_ZIK500_7-NOW
Video se připravuje ...

Tragédii potvrdila i neteř Meďancevové Máša. „Moje teta zahynula při útoku v petrohradském metru. Vlastním tělem přikryla svoji dceru, která je teď na jednotce intenzivní péče. Naše rodina je v šoku. Nikdy jsem si nemyslela, že by se nám něco takového mohlo přihodit,“ napsala Máša.

Podívejte se na otřesné záběry nástupiště po výbuchu:
Video  Křik, krev a zmatek: Lidé po výbuchu v metru natahovali ruce z vagonů.  - Reuters/Klára Brunclíková/Hudební bankaLHS4_4-Resignation_Cinematic
Video se připravuje ...

Dceru Jelenu (29) lékaři operovali a nyní je mimo ohrožení života. „Díky bohu je její prognóza podle lékařů dobrá. Ženu mi už ale nikdo nevrátí,“ zoufá si Alexandr. Toho telefonát novinářů zastihl na patologii, kde měl potvrdit identitu zemřelé.

Meďancevová (50) byla v uměleckém prostředí známá výrobou loutek, které byly ceněné zejména mezi sběrateli. Vyučovala také v umělecké škole a její studenti vyhráli řadu soutěží.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi