Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslední foto bratra diktátora Kim Čong-una před smrtí: Umíral zhroucený v křesle!

Autor: haj - 
18. února 2017
13:42

Bratr vůdce KLDR Kim Čong-nam (†46) byl v pondělí úkladně zavražděn na malajsijském letišti Kuala Lumpur. Nyní svět obletěly šokující fotografie, které věčného kritika režimu v Severní Koreji zobrazují v posledních momentech jeho života.

Zhroucený v křesle na letišti a v bezvědomí. Tak je Kim Čong-nam zobrazen na fotkách těsně před svou smrtí. Ty společně se záznamem bezpečnostních kamer zveřejnil malajsijský titul The New Straits Times. Jeho poslední slova podle zaměstnanců letiště pronesená v angličtině. „Velmi to bolí, velmi to bolí, nastříkali na mě tekutinu,“ snažil se Kim z posledních sil vysvětlit, co se mu stalo.

Video  Jak otrávili bratra Kim Čong-una? Podívejte se na rekonstrukci  - Reuters/SCDV504_3-NAKED_TRUTH_A
Video se připravuje ...

Údajně se měl útok na něj odehrát velmi rychle. Nejprve ho kdosi zezadu chytil a škrtil, zatímco mu další člověk pomocí hadříku, jehly či spreje podal rychle účinkující jed. Čong-nam se ještě zvládl dopotácet k toaletám a upozornit letištní personál, že je mu zle. Pak už prý jen sténal v bolestech a nakonec ztratil vědomí. Zaměstnanci letiště si přivolali na pomoc policii a urychleně ho připravili k převozu do nedaleké nemocnice Putrajava. Cestu už ale muž nepřežil.

Zatím není jasné, jaký jed ho vlastně zabil, ovšem spekuluje se například o ricínu. Na jeho těle nebyly nalezeny žádné stopy po vpichu jehlou. Místní policie již zatkla čtyři podezřelé osoby, dvě ženy a dva muže. Obě ženy Siti Aishah (25) a Doan Thi Huong (29), které prozradily záběry z letištních kamer, shodně vypověděly, že nejsou vražedkyně a jen se staly oběťmi podvodu. Měly prý za to, že jde o jakousi skrytou kameru, a o Kim Čong-namovi nikdy neslyšely.

Jedna z podezřelých dokonce popsala, jak k ní v nočním klubu přišel „záhadný cizinec“ a nabídl jí 100 dolarů, když sežene ještě někoho a společně sehrají dopředu nacvičenou scénku. Siti a Doan, které před časem pracovaly v Číně, kde poskytovaly eskortní služby, nabídku přijaly a smluvenou akci si natrénovaly tak dokonale, že na letišti byly schopné jednat v řádech několika málo vteřin. Siti měla ubrouskem přikrýt Čong-namův obličej, zatímco Doan měla na starosti samotnou dávku jedu, uvádí tamější média.

Muži, kteří tento plán vymysleli, prý celý průběh akce sledovali z nedaleké restaurace. Dva z nich už policie zadržela, další čtyři podezřelí muži jsou však údajně stále na útěku. „Kromě dvou útočnic jsou v tom zapleteni stoprocentně i další jedinci,“ uvedl podle Mirror Datuk Seri Mohamad Fuzi Harun, velitel speciálního oddílu policie. Dodal také, že zatím není žádný důvod věřit tomu, že vražda byla dílem zahraničních agentů.

Jenže podivnost celé vraždy tomu nasvědčuje a zpravodajské agentury v Jižní Koreji a v USA tvrdí, že šlo o útok nařízený diktátorem KLDR Kim Čong-unem (33). Jeho motivem mělo být udržení moci. Kim Čong-nam, jeho starší a nevlastní bratr, mu už delší dobu pil krev věčnou kritikou režimu. Čong-nam se nechal mimo jiné slyšet, že Kim Čong-unova vláda moc dlouho nepotrvá. Není tedy divu, že už mu prý v minulosti měli několikrát vyhrožovat, že se mu něco stane, když se nepřestane vyjadřovat o politice.

 

..krakonos500 ( 18. února 2017 16:49 )

Největším nepřítelem komunisty je zase komunista. Soudruha Trockého, který se znelíbil soudruhu Stalinovi, dostihli soudruzi vrazi až v Mexiku a zavraždili cepínem do hlavy.

iFender ( 18. února 2017 16:29 )

Ten "Krasavec" ze severu se smeje!Dela si co chce a vsichni dokola s nim vesele obchoduji South Korea jakbysmet!

Zobrazit celou diskusi