Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Na Grammy naložili Trumpovi. Podal si ho rapper Rhymes i Katy Perry

Autor: ČTK, bud - 
13. února 2017
08:05

Ani slavnostnímu předávání cen Grammy se nevyhnula politická gesta a někteří umělci se vyjádřili k prezidentu Donaldu Trumpovi. Například herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová uvedla, že v současné době jsou hlasy mnohem důležitější než kdy dříve. Přidali se i další.

Slavnostní ceremoniál zahájil britský moderátor a komik James Corden, který na úvod zarapoval. „Večer si užijte, teď máme Trumpa, co bude, nevíme... Sešli jsme se tu bez ohledu na barvu hlasu, pleti...,“ připomněl Corden antiimigrační politiku nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Fotogalerie 59. předávání hudebních cen Grammy 32 fotografií

Několik umělců zahrnulo náznakem politiku do svého vystoupení, nejvýrazněji pak zpěvačka Katy Perry, který patřila k největším předvolebním podporovatelům neúspěšné Hillary Clintonové. Oblékla se do černobílého kostýmu, na ruce měla ovinutou pásku s nápisem „vydržet“ a za sebe při zpěvu promítala americkou ústavu.

Katy Perry při vystoupení Katy Perry při vystoupení | EPA

„V tomto okamžiku jsou naše hlasy potřebnější než kdy dříve,“ přidala se s nepřímou kritikou Jennifer Lopez. A rapper Busta Rhymes několikrát ve své řeči označil Trumpa jako „Agent Orange“, což je kódové označení chemické zbraně, kterou USA použily ve válce ve Vietmanu.

Zmínil to v souvislosti s jeho zatím neúspěšným migračním dekretem, kterým chtěl zakázat vstup z několika muslimských zemí. Nepřímo tím také parodoval některé Trumpovy fotografie, na kterých má oranžovou kůži (orange = oranžový).

Podívejte se na fotografie ze slavnostního večera:

 

ivoadler ( 13. února 2017 10:24 )

Chudáci umělci, oni tak bojují za svobodu a demokracii a nakonec volby vyhraje Trump. Trubte na poplach! Demokracie je v ohrožení. Jo, už to není, jak to bylo. Asi si budeme muset zvyknout.

snehulak ( 13. února 2017 09:41 )

Chudák Trump musel z toho být na mrtvici. Tak jako Zeman z Dusilové Lenky.

Hunt ( 13. února 2017 09:30 )

andorea:Soudružko soustružnice,vyližte "klukům" pr.del a nezapomeňte jim ozobat kaštany!

Hunt ( 13. února 2017 09:26 )

lopes:Tvore,Trumpa naopak "určitě potěší",že mu fandí taková vytahaná guma, jako jsi ty!

Hunt ( 13. února 2017 09:23 )

ronyrony:Ty vykouřený ču.rá.ku,proč by občané nemohli zkritizovat svého prezidenta?

Zobrazit celou diskusi