Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Polibek smrti: Mladík (†18) zemřel poté, co se snažil políbit kobru. Had ho uštknul

Autor: shp - 
8. února 2017
23:00

Ochránce zvířat Somnath Mhatre (†18) z Indie se vždy specializoval na záchranu hadů. Ta poslední se mu ale fatálně vymstila. Z auta chtěl vysvobodit kobru a přenést ji na bezpečnější místo. Zvíře se však pokusil vyfotit kvůli zajímavému snímku. Had ho uštknul a mladík zemřel.

Kobru se z auta podařilo dostat bez problémů. Somnath měl ostatně velké zkušenosti. Zachránit se mu takto podařilo již více než stovku hadů. Jenže náctiletý ochránce tentokrát zbytečně frajeřil, což se mu stalo osudným. Mladý Ind chtěl hadovi vlepit pusu, jenže zvíře se ho leklo a zaútočilo na něj.

Poté, co kobru úspěšně zachránil, ji vzal na jiné místo, kde se snažil natočit, jak jí dává pusu na hlavu. Had se ale náhle otočil a uštknul Somnatha do hrudi,“ řekl jiný ochránce zvířat, který si nepřál být jmenován. Uštknutý mladík byl převezen do nemocnice v Bombaji.

Ve špitálu bojoval o život dlouhých pět dní. Jed hada byl však příliš silný. Milovník hadů nakonec zemřel 2. února. Úřady volají po tom, aby indické Ministerstvo lesnictví těžce postihovalo ty, kteří se fotí s nebezpečnými a smrtelně jedovatými hady.

Luci.55 ( 9. února 2017 02:27 )

Asi moc zkušeností neměl, když si myslel, že se kobra nechá ocicmávat. To může napadnout jen inda.😱

Zobrazit celou diskusi