Nelítostná příroda: Šéfkuchař zemřel po uštknutí kobry, kterou předtím zabil
Příroda je někdy drsná a neúprosná. Přesvědčil se o tom i čínský šéfkuchař Peng Fan, který zemřel při přípravě vyhlášené speciality. Uštkla ho totiž hlava kobry, kterou pár desítek minut předtím oddělil od těla.
Šéfkuchař Peng Fan z vyhlášené restaurace zemřel při přípravě polévky z těla plivající kobry, která je nejen v jižní Číně považována za opravdovou delikatesu. Poté, co zpracoval tělo kobry a chtěl vyhodit zbytky do koše, ho totiž kousla hlava hada, kterou oddělil dvacet minut předtím.
"Nevěděli jsme se, co se děje, ale slyšeli jsme křik z kuchyně. Někdo křičel o doktora," vypověděl jeden z návštěvníků restaurace a svědků incidentu. Bohužel pro šéfkuchaře ale pomoc dorazila pozdě. Prudce nebezpečný jed ho zabil předtím než mohl dostat protilátku.
Odborník na hady Yang Hong-chang potvrdil, že tento případ není nic neobvyklého. Had, kterému je oddělena hlava od těla, je sice mrtvý, ale stále může mít funkční reflexy, něco jako posmrtný tik. A může být nebezpečný dokonce až jednu hodinu!
Žádné budiž. Prasata a telata jsou uměle chované druhy a nejsou na červeném seznamu. Nicméně ani to neomlouvá, že jsou chována a zabíjena zbytečně pro lidské požitky. Ale šlo mi o druh a původ zvířete.