Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nelítostná příroda: Šéfkuchař zemřel po uštknutí kobry, kterou předtím zabil

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
24. srpna 2014
14:30

Příroda je někdy drsná a neúprosná. Přesvědčil se o tom i čínský šéfkuchař Peng Fan, který zemřel při přípravě vyhlášené speciality. Uštkla ho totiž hlava kobry, kterou pár desítek minut předtím oddělil od těla.

Šéfkuchař Peng Fan z vyhlášené restaurace zemřel při přípravě polévky z těla plivající kobry, která je nejen v jižní Číně považována za opravdovou delikatesu. Poté, co zpracoval tělo kobry a chtěl vyhodit zbytky do koše, ho totiž kousla hlava hada, kterou oddělil dvacet minut předtím.

"Nevěděli jsme se, co se děje, ale slyšeli jsme křik z kuchyně. Někdo křičel o doktora," vypověděl jeden z návštěvníků restaurace a svědků incidentu. Bohužel pro šéfkuchaře ale pomoc dorazila pozdě. Prudce nebezpečný jed ho zabil předtím než mohl dostat protilátku.

Odborník na hady Yang Hong-chang potvrdil, že tento případ není nic neobvyklého. Had, kterému je oddělena hlava od těla, je sice mrtvý, ale stále může mít funkční reflexy, něco jako posmrtný tik. A může být nebezpečný dokonce až jednu hodinu!

lobotom ( 2. září 2014 00:23 )

 Žádné budiž. Prasata a telata jsou uměle chované druhy a nejsou na červeném seznamu. Nicméně ani to neomlouvá, že jsou chována a zabíjena zbytečně pro lidské požitky. Ale šlo mi o druh a původ zvířete.

lobotom ( 28. srpna 2014 20:51 )

A had není zvíře?

lobotom ( 28. srpna 2014 20:44 )

Dobře mu tak. Ještě kdyby zhebnul ten kdo si to objednal a paráda. Ten přemnožený žlutý hmyz za sebou nechá holožír jak po hejnu kobylek. Nebo spíš ještě hůř, oni si nacpou do huby naprosto cokoliv.

lobotom ( 28. srpna 2014 20:39 )

Především existují, zatím ještě, i jiná zvířata, degene.

naidka ( 24. srpna 2014 18:16 )

ty masožravé mají výčitky svědomí.

Zobrazit celou diskusi