Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řidič napasoval pick-up do autobusu plného lidí: Pasažér na poslední chvíli uskočil!

Autor: haj - 
29. ledna 2017
06:01

Jste zrovna na cestě do práce, jedete v klidu autobusem, mimoděk se podíváte z okna a všimnete si, že se přímo na vás řítí auto. Takové dramatické chvilky si zažili cestující ve městě Syracuse v americkém státě New York. Děsivě vyhlížející nehodu navíc zachytily bezpečnostní kamery.

Ke kolizi osobního auta s autobusem Centro došlo ve čtvrtek 19. ledna kolem druhé odpoledne. Řidič stříbrného pick-upu Neil Brownell (82) se prý nevyznal v okolí, zazmatkoval a omylem šlápl na plyn místo brzdy. Prorazil ceduli s nápisem „Na prodej“ a naboural ze strany do autobusu, který zrovna stál na semaforu.

Některé cestující náraz překvapí, jiní si hrozícího nebezpečí všimnou pár vteřin předem. Na záběrech z kamer je vidět postarší žena, která se dívá z okna a řítící se vozidlo tak má přímo v zorném poli. S hrůzou v očích se chytá za hlavu.

Jejího vyděšeného výrazu si všímá pasažér naproti ní, možná za sebou i něco slyší, a tak se otočí a doslova na poslední chvíli se zvedne ze sedadla. Vtom auto prorazí okno autobusu a náraz muže prudce odhodí na protější stranu. Na místě, kde ještě před okamžikem seděl, je jen spoušť.

Video  Pick-up narazil přímo do autobusu plného lidí.  - Youtube
Video se připravuje ...

„V pořádku? Jsou všichni v pořádku? Vydržte, vydržte,“ ujišťuje se šoférka autobusu Daphne Ross-Powell. Šokovaní cestující ji ale stejně moc nevnímají. Jeden z nich prokopne dveře a skoro všichni havarovaný dopravní prostředek kvapem opouštějí.

Jako zázrakem nikdo nebyl vážně zraněn, menší poranění však utrpělo osm lidí. Mezi nimi i Herbert Barry (60), který vyvázl se zlomenou nohou a zraněnou rukou. Do nemocnice byla převezena i manželka řidiče dodávky. Toho zatím policie pokutovala za to, že nezpomalil, když přejel obrubník. Případ hodlá ale ještě důkladně vyšetřit.

 

Jarocell ( 29. ledna 2017 07:54 )

Několik poznatků: autobus plný kvalitních kamer se záznamem, paráda pokud to mají ve všech po nárazu se všichni starají jenom o sebe. Chlapíka co se válí po zemi jednoduše překročí a kašlou na něho. U nás by se to dalo kvalifikovat jako neposkytnutí pomoci

Zobrazit celou diskusi