Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

VIDEO: Šílenec vjel v Uhersku na přejezd na červenou: Vzápětí projelo pendolino

Autor: ljš - 
21. prosince 2016
21:48

Blikalo červené světlo, ale on na přejezd v Uhersku přesto vjel. Pak ale pochopitelně padly závory a řidič náklaďáku na kolejích uvízl. Když se snažil nadzvednout závoru na protější straně, projelo kolem pendolino. Naštěstí po jiné koleji...

Ze záběrů z přejezdu, které zveřejnila televize Prima, je patrné, že řidič vůbec nevěděl, zda má couvat zpátky, nebo projet závorou na protější straně. Naštěstí nezůstal na místě, což nejspíš zachránilo život jemu i cestujícím ve vlaku. 

Správně se ale nezachoval. Odborníci i policisté radí, aby v případě uvíznutí na přejezdu závory bez rozmýšlení prorazili. Tento řidič se však pokoušel sám závoru nadhodit. V tom momentě projelo pendolino.

„V daném případě by střetová rychlost byla 160 kilometrů v hodině,“ řekl televizi Pavel Hajdú, vrchní inspektor dopravní policie Pardubického kraje.

Šoféra teď čeká trest. „Takové jednání může být kvalifikováno i jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti, kde hrozí až dvouleté vězení,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

hu11 ( 22. prosince 2016 12:58 )

 Tvrdě potrestat a odebrat ŘP na minim 5 roků

sores ( 22. prosince 2016 11:09 )

Souhlas s níže uvedenou recenzí, škoda jen že to toho de.bila nepřejelo, o jedno ho.vado by bylo méně!!!

zidoniusek ( 22. prosince 2016 10:00 )

lépe bych to neřekl!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání