Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školáci přežili lavinu pod kulečníkem. Díky platu sklenic Nutelly

Autor: ČTK, pet - 
23. ledna 2017
12:25

Eduardo, Samuel a Ludovica byli v italských horách spolu s rodiči na prázdninách. Když ani ne desetileté děti ve středu odběhly ze vstupní haly, kde se hosté kvůli zhoršenému počasí, zemětřesením a lavinovému riziku chystali k odjezdu, netušily, že si právě zachránily život. O chvilku později hotel smetla masa sněhu, stromů a kamení. Přežily díky vodě a platu sklenic s Nutellou.

Trojice dětí byla v té době v hotelové herně u kulečníku. Místnost zůstala na rozdíl od mnoha dalších téměř neporušená. Uniknout se z ní ale nedalo.

Jak se ukázalo po úspěšné záchraně, děti prokázaly duchapřítomnost. V temné místnosti se dokázaly zorientovat, přes stěnu mluvily s matkou jednoho z nich a přežily. I díky tomu, že nalezly lahve s vodou a plato sklenic s Nutellou.

Zatímco se skromnými zásobami prožívaly dlouhé hodiny nejistoty, venku naplno běžela záchranná operace. Závod s časem měl přitom opožděný start. Záchranu na místo neštěstí zavolal otec malé dívky, který byl v době pádu laviny mimo hotel. Neštěstí jej zastihlo, když šel k autu, a jakmile to šlo, zavolal přítele, který žil nedaleko. Ten ale při hovoru na nouzovou linku narazil.

„V hotelu je vše v pořádku,“ odvětila mu podle agentury ANSA operátorka. Ujistila ho, že místo před chvílí kontrolovali a že v oblasti pokračuje evakuace. Pomoc na místo vyrazila až po hodinách naléhání a telefonátů.

Celý příběh najdete na webu info.cz

Zobrazit celou diskusi