Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Poslední Obamův zásah: Při náletech v Sýrii zemřelo přes 100 bojovníků al-Káidy

Autor: ČTK, abo - 
21. ledna 2017
17:55

Dnes již bývalý americký prezident Barack Obama zasadil teroristům z al-Káidy svoji poslední ránu. Při amerických náletech na výcvikový tábor v Sýrii zahynulo ve čtvrtek více než 100 členů této teroristické organizace. S odvoláním na americkou armádu o tom dnes informovala agentura Reuters.

Američané bombardovali výcvikový tábor al-Káidy v provincii Idlíb západně od Halabu. Podle nejmenovaného důstojníka americké armády nezemřeli při útoku žádní civilisté.

Při amerických náletech v Sýrii zemřelo přes 100 členů al-Káidy (ilustrační foto). Při amerických náletech v Sýrii zemřelo přes 100 členů al-Káidy (ilustrační foto). | profimedia.cz

„Srovnání tohoto tábora se zemí naruší výcvikový proces islamistů a také to odradí syrské opoziční skupiny od spolupráce s al-Káidou,“ uvedl pro CNN mluvčí Pentagonu kapitán Jeff Davis.

Už v úterý zahynul při americkém náletu v Sýrii v provincii Idlíb na severozápadě země jeden z vůdců al-Káidy, Tunisan Muhammad Túnisí. Podle Davise nálety od počátku roku připravily o život už 150 bojovníků al-Káidy.

Nálety amerického letectva v Sýrii se uskutečnily krátce poté, co Spojené státy v noci na čtvrtek bombardovaly vojenské tábory takzvaného Islámského státu (ISIS) v Libyi. Tam přišlo při bombardování o život přes 80 islamistických bojovníků, někteří z nich údajně aktivně plánovali útoky v Evropě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

rumungro ( 21. ledna 2017 20:03 )

 Všichni USA prezidenti měli man želky,které se věnovali charitativní činosti. Obojaká morálka, nejen usa politiků smrdí a je jen odsouzení hodná.

provokaterka ( 21. ledna 2017 19:11 )

Z toho 80civilistů,kteří byli označeni za bojovníky Al-Kaidy.

Zobrazit celou diskusi