Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Video hrůzy z „Jágrova“ letiště. Tak začal Santiago střílet do lidí

Autor: Alexandr Božilov - 
9. ledna 2017
15:30

Na internetu se objevilo nové video, které zachycuje střelbu na floridském letišti Fort Lauderdale. Záběry z bezpečnostní kamery dokazují, že střelec jednal naprosto chladnokrevně. Rovněž vyšlo najevo, že z letiště, na kterém Esteban Santiago (29) zavraždil pět lidí, létá na své zápasy také hokejový tým Florida Panthers i s Jaromírem Jágrem (44).

Záběry z bezpečnostní kamery, které získal server TMZ, zachycují Santiaga, jak si klidně kráčí jen několik kroků za mužem s dvěma chlapci. Během chůze si útočník nenuceně sáhne za pásek od kalhot a v mžiku vteřiny vytahuje připravenou zbraň, ze které okamžitě zahajuje palbu. Po několika výstřelech utíká z dosahu kamery.

V záběru ale zůstali šokovaní cestující, kteří v první chvíli po začátku střelby zůstali jen strnule stát. Video dále ukazuje, jak se vyděšení lidé snažili ukrýt, co to šlo. Jedna starší žena se například krčila za vozíkem na zavazadla.

Útočníkovi hrozí trest smrti

Psychicky vyšinutý válečný veterán z Iráku Esteban Santiago nakonec zastřelil pět lidí a dalších několik zranil, než se vzdal policii. Podle stanice CNN leží dva zranění ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Vzhledem k tomu, že k útoku došlo na Floridě, hrozí Santiagovi i trest smrti.

Nechybělo přitom mnoho a na letišti mohl být v době střelby také Jaromír Jágr. Z letiště Fort Lauderdale létá na své venkovní zápasy hokejový tým Florida Panthers, za který kromě Jágra nastupuje také obránce Jakub Kindl. „Panteři“ ale naštěstí měli na programu sérii domácích zápasů a v den střelby hráli proti Nashvillu v domovském městě Sunrise, které leží pár desítek kilometrů západně od letiště ve Fort Lauderdale.

dfghjk ( 12. ledna 2017 10:56 )

Bože, blesku, tobě už fakt hrabe, to už klidně začni Jágrovým letištěm nazývat i letiště v Ruzyni a mnoho dalších, kudy Jágr taky někdy letěl. Chápu, že parazitovat můžeš jen na známých jménech, ale toto už fakt přeháníš. PS: nechceš celé Česko přejmenovat na Jágrovo?

petr1982 ( 9. ledna 2017 16:26 )

 Zajimala by mne statistika teroristickych utoku, ale i bezne zlocinnosti podle rasy. To jsem asi napsal moc, o tom se asi nesmi mluvit. Asi je to nekorektni, ale zda se mi, ze na videu vidim temer vzdy osobu tmavsi nez bilou.

Zobrazit celou diskusi