Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump: Dobré vztahy s Ruskem nejsou špatně, to si myslí jen hlupáci

Donald Trump chce mít dobré vztahy s Ruskem. Není nakloněn sankcím.
Donald Trump chce mít dobré vztahy s Ruskem. Není nakloněn sankcím.  (Autor: Foto: ČTK, Archiv bezpečnostních složek)
Autor: ČTK, zst - 
7. ledna 2017
17:55

Budoucí americký prezident Donald Trump odsoudil ty, kteří kritizují jeho záměr rozvinout dobré vzájemné vztahy s Ruskem. Na Twitteru uvedl, že Moskva bude navíc Spojené státy pod jeho vedením respektovat daleko více, než je tomu nyní.

„Mít dobré vztahy s Ruskem je dobrou věcí a ne špatnou. Pouze hlupáci či blázni si mohou myslet, že je to špatné!“ napsal Trump. „Po světě máme dost problémů, než abychom přidávali další. Až budu prezidentem, Rusko nás bude respektovat daleko více než teď a obě země budou, snad, spolupracovat v řešení některých velkých a palčivých problémů světa!“ dodal.

Trump prohlášení na Twitteru učinil jen den poté, co ho v pátek představitelé tajných služeb seznámili s důkazy, které rozvědky dovedly k závěru, že Rusko se nejen hackerskými útoky snažilo ovlivnit americké prezidentské volby.

Trump, který dosud obvinění Ruska zpochybňoval, se proti závěrům zprávy tajných služeb nijak nepostavil. Uvedl ale, že výsledek voleb nebyl v žádném případě ovlivněn a že celá kauza má především politické pozadí, kterým je porážka demokratů. Prohlásil také, že Demokratická strana, které hackeři ukradli e-maily, přistupovala ke kybernetické obraně velmi lehkovážně.

Bocian ( 8. ledna 2017 07:45 )

Z toho, co se dnes děje kolem Trumpa a jak ještě na poslední chvíli řádí Muhamad bin Obama je jasné, že vyhrát ty volby v Americe Killary, tak už by nad Ruskem a na Evropou létaly drony s atomkama.

Zobrazit celou diskusi