Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Letadlo smrti mělo zpoždění při startu a nestihlo dotankovat, hledali videohru!

Autor: aba - 
2. prosince 2016
18:00

O tragickém pádu letadla, kde našlo smrt 71 lidí, se stále objevují nová a nová fakta. Teď promluvil jeden z hráčů fotbalového týmu Chapecoense, který nebyl na palubě letadla kvůli svému zranění. Podle jeho svědectví mělo letadlo zpoždění, a tak nestihlo dotankovat palivo na předem určeném letišti. Proč? Jeden z hráčů prý hledal v kufru svoje videohry!

Demerson Costa, týmový obránce a jeden ze sedmi hráčů, který nebyl na palubě letadla, nyní prozrazuje detaily. Celý fotbalový tým používal ke komunikaci aplikaci Whatsapp a podle poslední zprávy, která byla ve skupinové konverzaci odeslána, se dozvídáme o možné příčině něco víc.

Costa tvrdí, že poslední zpráva, která byla ve skupině odeslána, byla od jednoho ze spoluhráčů, jenž si dělal legraci z kolegy, který zdržoval odlet celého letu. Ze svojí tašky si totiž zapomněl vytáhnout videohry, které chtěl hrát po cestě, ještě před tím, než ji předal na odbavení. Požádal tedy někoho z personálu, aby jeho tašku v nákladovém prostoru letadla našel a přinesl mu ji.

Tenhle zdánlivě nedůležitý detail mohl mít za následek pád celého letadla, protože vše nasvědčuje tomu, že letadlo se zřítilo kvůli tomu, že mu došlo palivo. Na dlouhé cestě bylo naplánováno mezipřistání na hranici mezi Brazílií a Bolívií na letišti, které ale funguje jen do půlnoci. Osudný let svoje okno na dotankování ale zmeškal kvůli zdržení při startu.

Letadlo typu BAE 146 Avro RJ85 má dolet 3000 kilometrů, což je skoro přesná vzdálenost letu mezi Santa Cruz v Bolívii, odkud letadlo vzlétlo, do Medellinu v Kolumbii, kde mělo přistát. Letoun ale ještě čekal na volnou přistávací dráhu a pravděpodobně mu během oblétání letiště došlo palivo.

lobotom ( 2. prosince 2016 21:14 )

Samozřejmě, neviditelná ruka trhu, jako vždycky špinavá od krve svých každoročních milionů obětí. Všechno musí být akorát "na doraz", aby byly co nejnižší náklady a nejvyšší zisky. A jak se nečekaně změní nějaká okolnost, už to jede do pekla...

kukuku ( 2. prosince 2016 18:35 )

Asi tam všechno řešili jihoamerickým stylem "maňana" - i na jednom letišti nakládání zavazadel i na druhém letišti, když hlásili "už k vám plachtíme".

Zobrazit celou diskusi