Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Albrightová komentovala Trumpa hlasem Havla: Poslouchej svědomí, vzkázala mu

Autor: sou - 
9. listopadu 2016
22:44

Jasný vzkaz republikánskému kandidátovi Donaldu Trumpovi po oznámení výsledků voleb poslala bývalá americká ministryně zahraničních věcí Madeleine Albrightová. Na svém Twitteru sdílela status s hashtagem podporujícím Hillary Clintonovou a citátem bývalého prezidenta České republiky Václava Havla o tom, že lidé nejsou zodpovědní jen státu, ale také svému svědomí.

K výsledku amerických voleb se vyjádřila na sociální síti i  bývalá ministryně zahraničních věcí USA a historicky první žena v tomto úřadě Madeleine Albrightová. Amerika podle ní musí jít kupředu, ale nemůže nechat umlčet hlasy voličů podél cesty.

Připojila k němu i hashtag #StrongerTogether, kterým vyjadřovali lidé podporu Hillary Clintonové, a citát bývalého českého prezidenta Václava Havla o tom, že lidé nejsou zodpovědní jen svému státu, ale i svému svědomí.

„V jazyce dnešního světa to neznamená nic jiného než naslouchat pochybám, hlasu, který k nám promlouvá z hlubin našeho svědomí,“ citovala Václava Havla Madeleine Albrightová. Její status sdílel i americký velvyslanec v České republice Andrew Schapiro.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

Kdo jsou děti Donalda Trumpa - Podívejte se

gemino ( 10. listopadu 2016 16:18 )

"Balkánská řeznice" někomu radí, aby poslouchal svědomí? Co její vlastní svědomí, má-li jaké??? Co "humanitární" bombardování Srbska? Co vraždění nevinných civilistů tamtéž kazetovými bombami, zakázanými Ženevskou konvencí? Co hromady jejich spálených těl jadernými bombami s ochuzeným uranem? Kde je její svědomí? http://www.parlamentnilisty.cz/politika/senat/Albrightova-mluvila-a-senator-zhnusene-ode sel-Balkanska-reznice-ja-videl-tve-mrtve-240502

st.rec ( 10. listopadu 2016 12:04 )

Cliftonová na přítele Havla zapomněla a to je ten průs*er.Venda jí mohl hhooodně pomoct.

HahaBimbi ( 10. listopadu 2016 09:40 )

Tu mrchu ani Peklo nechce.....

defakto ( 10. listopadu 2016 09:14 )

... to musela být rána pro Albrightovou když přes všechnu svou podporu Hillary prohrála ! Je vidět , že už mele z posledního . Taky Bill Clinton nevypadá vůbec dobře. ... a co se týče toho , že jim cituje Havla , mám zato že američanům je nějaký Havel dávno ukradený !

kukuku ( 10. listopadu 2016 07:05 )

Václav určitě nezíral - on nerozuměl tomu, co se děje kolem něho za živa, posmrtně je určitě sám se sebou také spokojen. Stejně jako se drze chválí jeho pohrobci typu Saša Vondra - za to, co nechali rozkrást a co po nich za 25 roků zůstalo.

Zobrazit celou diskusi