Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Merkelová je královna pašeráků.“ Němci demonstrovali proti přílivu uprchlíků

Autor: mb - 
31. července 2016
15:20

Demonstrace proti německé kancléřce Angele Merkelové (62) se odehrála v sobotu přímo v Berlíně. Protestujícím vadila její liberální imigrantská politika, jejímž výsledkem jsou podle demonstrantů i krvavé teroristické útoky z minulého týdne. Německem v posledních několika dnech otřáslo hned několik atentátů a ve většině případů útočili uprchlíci, někteří s přímými vazbami na Islámský stát.

„Merkelová – královna pašeráků lidí, Merkelová musí odstoupit – takové nápisy drželi demonstranti, kteří požadovali rezignaci německé kancléřky. Asi nejdramatičtěji pak působil plakát Merkelové se zkrvavenými rukama a nápisem „Zvládneme to? Nezvládneme!“.

Protestující tak parodoval výrok německé kancléřky „Wir schaffen das“ (Zvládneme to) ohledně imigrantské vlny. Zkrvavené ruce pak byly odkazem na oběti teroristických útoků z minulého týdne.

Připomeňme jen, že v Německu ve vlaku zaútočil sekyrou na rodinu Pákistánec vydávající se za uprchlíka z Afghánistánu. O pár dní později pak azylant ze Sýrie zmasakroval mačetou těhotnou ženu a další uprchlík z Blízkého východu se pak vyhodil do povětří na hudebním festivalu, zranil přitom 15 lidí.

„Merkelová ničí Německo,“ řekl jeden z demonstrantů světovým médiím. „Není možné, abychom do země pouštěli lidi bez toho, aniž bychom je prověřili. Nyní jsme v situaci, kdy k nám přijíždějí lidé a není vůbec jasné, jaké mají záměry,“ prohlásil pak jiný protestující.

Demonstrace proti Merkelové se podle police zúčastnilo 1350 lidí. Zhruba tisícovka lidí uspořádala protidemonstraci, ve které naopak vyjádřili podporu liberální imigrantské politice. „Berlín je lepší bez nácků,“ hlásal jeden z plakátů. „Uprchlíci, vítejte,“ stálo pak na jiném. Policie nasadila na udržení pořádku 1700 policistů a nakonec se oba dva tábory nestřetly.

Demonstrace proti Merkelové se uskutečnila jen pár dní poté, co německá kancléřka čelila drtivé kritice médií i opozičních politiků. Během útoků na německé občany prvních 20 hodin vůbec nereagovala, údajně byla na dovolené. Následně pak veřejně potvrdila, že bude pokračovat v politice „otevřených dveří“. Německo je dle ní nadále „bezpečné“.

Svůj nesouhlas s německou kancléřkou dali najevo i uživatelé sociálních sítí. „Merkelové se konečně podařilo sjednotit Evropany. Všichni ji teď nenávidí,“ poznamenal sarkasticky uživatel, který si říká Dirk Gerard.

Někteří byli ještě radikálnější, muž s přezdívkou Chris jen stručně napsal: „Zbavte se té zrádkyně.“

Šéfka antiimigrantské strany AfD (Alternative für Deutschland) Frauke Petry (41) pak Merkelovou vyzvala, aby „přestala opakovat, že to zvládneme a konečně přiznala svou chybu“.

Prakticky stejný vzkaz vyslal Merkelové v neděli v pořadu S prezidentem v Lánech i Miloš Zeman (71). Myslím, že i paní kancléřka by měla změnit názor. Willkomen kultur se ukázala jako nesmyslná, ani Německo nedokáže zvládnout takový nápor uprchlíků, zvláště pokud jsou mezi nimi džihádisté,“ prohlásil prezident pro Blesk.cz.

Video  Miloš Zeman o Angele Merkelové  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Baegida_CZ ( 2. srpna 2016 17:53 )

Mala korekce: bylo tam urcite aspon 3000 lidi (1350 mohlo byt na konci po zaverecnem proslovu) A potesila ucast Cechu! Berlin neni zrovna za rohem, osobne jsem jich tam potkal aspon 5, urcite tam byli i dalsi! Zdravim z Berlina!

zaviracispendlik ( 2. srpna 2016 08:30 )

myslím si, že jich bylo víc, ale media úmyslně píší vždy míň lidí, když je demonstrace pro migranty, tak zase napíší víc!!!

hejhej ( 1. srpna 2016 14:48 )

Merkelová má na rukou krev. Díky ní, zemřelo spousta nevinných lidí. Asi to nemá v hlavě úplně v pořádku, možná zve primitivní nadržené muslimy, aby se jim taky nabídla a oni jí stále odmítají, ale vítají jeji prachy. Co to je politika, který jde proti vlastním lidem.

salto ( 1. srpna 2016 11:02 )

Je ta dáma při smyslech? Nebylo by to poprvé, kdy se to některému vládci v hlavě zpřeházelo

maledivy2016 ( 31. července 2016 20:14 )

KAŽDY MUSLIM je vzorek lidskeho odpadu,slizkeho uchylneho hnusu..Muslim!Arab!Islamista vyznávajíci Šariu,koran od uchyla Allaha a tep louše Mohameda,VŠICHNI JSOU OMYL PŘÍRODY!!!SMRT VŠEM!!!!A VŠEM KDO JE PODPORUJE

Zobrazit celou diskusi