Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vojáci a policisté mají s pokémony utrum! Úřady jim chtějí hru zakázat

Autor: ČTK - 
21. července 2016
09:57

Indonésie se chystá zakázat policistům a vojákům hraní čím dál tím populárnější hry Pokémon Go. Úřady se obávají, že by tato hra pro chytré telefony mohla ohrozit bezpečnost, případně být zneužita sebevražednými útočníky k získání přístupu na střežená místa, napsal dnes zpravodajský server The Times.

V pondělí byl na indonéském ostrově Jáva zadržen francouzský turista, který vstoupil na vojenskou základnu, protože lovil virtuální pokémony. Hra se sice odehrává ve virtuálním světě, ale navádí hráče na reálná místa, kde sbírají kultovní animované postavičky.

Indonésie je nyní ve stavu zvýšené pohotovosti, neboť při přestřelce s policií tam byl zabit nejhledanější indonéský terorista. Minulý týden se sebevražedný útočník pokusil odpálit před policejní stanicí na Jávě, ale zabil jen sám sebe.

„Musíme se mít na pozoru před těmi, kdo by mohli zneužít hru Pokémon Go jako zástěrku pro jiné úmysly,“ řekl mluvčí národní policie Boy Rafli Amar. „Obáváme se také, že by policisté mohli této hře propadnout natolik, že by přestali odpovídajícím způsobem sloužit veřejnosti.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi