Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující přiznání: Unesl Maddie prominentní britský pedofil? Jeho oběť po letech promluvila!

Autor: haj - 
19. června 2016
05:00

Sir Clement Freud (†84), vnuk slavného zakladatele psychoanalýzy Sigmunda Freuda a jinak také známý politik a spisovatel dětských knih. Donedávna byl považován za bezúhonného muže. Jenže 15. června odvysílala britská televize ITV dokument odhalující jeho nejtemnější tajemství. Tři ženy po dlouhých letech mlčení konečně vyšly s pravdou na světlo a označily Freuda za pedofila, který je kdysi sexuálně zneužil a znásilnil. A jedna si je jistá, že Freud má co do činění i s kauzou Maddie!

Jedna z obětí, Sylvia Woosley, se svěřila, že ji začal obtěžovat, když jí bylo pouhých jedenáct let. Další žena, která si přála zůstat v anonymitě, pak popisovala, jak si ji postupně připravoval od jedenácti let, ve čtrnácti letech ji zneužil a po dovršení osmnáctého roku ji prý brutálně znásilnil. 

O svém traumatickém zážitku se rozhodla promluvit také Vicky Haynes (64), která dnes žije v britském hrabství Somerset a je hrdou babičkou tří vnoučat. S manželem žije šťastně již 44 let, ovšem vzpomínky na Freuda se jí sem tam vrací dodnes. „Byl chlupatý, tak strašně chlupatý jako opice. A ublížil mi,“ popsala ho znechuceně Vicky v televizním dokumentu.

Clement Freud byl váženým přítelem její rodiny, které rovněž pomohl s podnikáním. Vicky, která ho znala od čtrnácti let, mu proto bezmezně věřila. Nebála se s ním tedy ani sama vyrazit na výlet do Newmarketu, když jí bylo sedmnáct let. Coby naivní dívčinu ji ani ve snu nenapadlo, že by jí mohl „tatínkův kamarád“ udělat něco tak ohavného. Jenže poté, co ji na společné večeři v restauraci opil šampaňským a sám nevypil ani kapku, ji odvezl do svého domu ve Walberswicku a začal horor.

Vicky, která poprvé zažívala alkoholové opojení, byla unavená a chystala se jít spát. „Zrovna jsem si chtěla natáhnout noční košilku, když přišel do pokoje jen v ručníku a řekl: ‚Na co to potřebuješ?“ Než se dívka stačila vzpamatovat a rozmyslet si další postup, vlezl si k ní do postele.

Freud, který byl v té době už ženatý, se prý neobtěžoval ani s žádným líbáním či se sladkými slůvky. Jednoduše na dívenku vlezl a připravil ji o panenství. Posléze se ještě tupě zeptal, než usnul: „Proč jsi mi neřekla, že jsi panna?“ Druhý den ráno se ji ještě pokusil znásilnit, ale tentokráte už byla Vicky při síle a ubránila se. Nezdráhal se jí pak vyčítat, že dělá drahoty, když včera se sexem neměla problém. Poté ji odvezl na vlak a na rozloučenou prohodil: „Jestli seš těhotná, zavolej mi.“

I přes následnou nedůvěru k mužům se o tři roky později vdala za milého a něžného mladíka Chrise a prožila s ním celý svůj život. Proč se ale po desetiletích mlčení rozhodla vše říct? Kvůli unesené holčičce Madeleine McCann alias Maddie. Po té pátrá celý svět již od roku 2007, ovšem bezúspěšně. Když pak před čtyřmi lety její rodiče uveřejnili knihu, v níž zmínili i své přátelství s Clementem Freudem, Vicky se zmocnilo podezření, že by za zmizením dívenky z portugalského resortu Praia da Luz mohl stát právě on.

„Nebyla bych vůbec překvapená, kdyby policisté zjistili, že Freud díky svým konexím v Praia da Luz o zmizení Madeleine McCann věděl. Měl tam vilu 25 let a v té oblasti, kde Maddie zmizela, se to hemžilo pedofily,“ vysvětlila Vicky. Proč se ten 82letý stařík zničehonic družil s McCannovými? Freud, kterého jsem znala, by nic takového nedělal, kdyby za tím něco nebylo,“ uvedla s tím, že podle ní chtěl jenom informace o tom, jak vyšetřování pokračuje.

Vicky před lety zašla na policii a chtěla vše oznámit, ovšem na stanici se jí vysmáli. Nehodlali se tak dávným sexuálním obtěžováním vůbec zabývat, obzvláště když byl údajný pachatel již mrtvý. Po čase se tedy Vicky s pomocí svého muže obrátila na televizi a doufá, že se policie rozhodne věc prošetřit a rodiče Maddie se konečně dozví pravdu o muži, kterému důvěřovali. Zda dojde k průlomu v případu, zatím není jasné. Všechny Freudovy oběti by si to ale ze srdce přály.

 

 

sylvie59 ( 20. června 2016 21:43 )

Píšou!

noram ( 19. června 2016 16:38 )

9 let se pátrá po malé Maddie a madame Haynes si sice myslela, že v tom má prsty Freud, ale celá léta mlčela a ozve se až po jeho smrti?

ejvm1712 ( 19. června 2016 10:58 )

Jen jestli Vicky nekecá! V sedmnácti letech jede holka sama se starým chlapem na výlet a ví,že budou někde přespávat? Pak lemtá alkohol,chlap ji o š u k á a ona celej život mlčí? Jde jí o prachy a vytřískat na rozhovoru prachy!

verka1 ( 19. června 2016 10:42 )

takovou svi.ni zabít

sores ( 19. června 2016 10:13 )

 Je to hnus a odpor největší čím příroda obdařila některé chlapi,fuj! Znásilňovat dětičky dokáže jen největší s.vině která by měla být okamžitě kastrovaná!!! Když ti chlapi to o sobě ví čím jsou postižení proč proboha nejdou na léčení a neberou celoživotně silné léky??? To mi hlava nebere.

Zobrazit celou diskusi