Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Svědci lynče afghánského pedofila: Jsme v civilizované zemi, musí to vyřešit policie, tvrdili

Autor: venu - 
19. března 2016
20:26

Mohamed Al-Mulhem (26) a Dldar Sedo (24) se stali zachránci afghánského pedofila, který sexuálně obtěžoval sedmiletou dívku a snažil se jí sundat tričko a kalhoty v řeckém uprchlickém táboře Idomeni. Když mladíci uslyšeli podivné zvuky od záchodů, šli se tam podívat a muže od oběti odtrhli. Poté sjednali pořádek v davu rozčílených mužů z tábora, kteří dívce přiběhli na pomoc a muže mlátili, a viníka odvlekli na policejní stanici.

Nesnesitelný dětský křik se roznesl po uprchlickém táboře Idomeni a zburcoval místní muže. První na scéně se objevil Bashar Al-Ali (29), který pedofila viděl, jak táhne za ruku holčičku k záchodům. „Přiběhl jsem tam a viděl jsem, jak z ní rve tričko a kalhoty. Odhodil jsem ho od ní a začal jsem do něj kopat,“ přiznal Al-Ali. Pak se ale situace chopili Al-Mulhem se Sedem a muže odtáhli na policii.

„Všichni jsme slyšeli ten řev. Lidé ho chtěli zabít, ale my jsme říkali: Ne, jsme v civilizované zemi, musí to vyřešit policie,“ vysvětlil Sedo. „Byl jsem rozčílený, protože ta holčička byla stejné národnosti jako já,“ upřesnil Al-Mulhem. „Přišel jsem ze Sýrie se skupinou přátel a příbuzných. Vždy je budu ochraňovat. Nikdy bychom nikoho nenechali do nich kopat nebo jim ubližovat,“ dodal.

„Popravdě, neviděli jsme, jak se to stalo. Nemohli jsme vědět, jestli to byl opravdový zločin a nebo například pomsta na někoho vyvolaná otcem dívky,“ přiznal Sedo. „Takže jsme převzali kontrolu nad situací, aby ho ostatní nemlátili, ale nemohli jsme ho nechat jít. Chtěli jsme, aby to vyřešila policie.“

„Když jsme poprvé uslyšeli ty zvuky, mysleli jsme, že jen otec bije své dítě. Ale pak jsme si uvědomili, že jde o něco vážnějšího, museli jsme zabránit tomu, aby muž utekl,“ řekl člen civilní stáže Mohammad Al-Ahmad. „Holčička neříkala nic, jenom plakala. A pedofil pořád opakoval, že to neudělal on a chtěl zmizet pryč,“ dodal s tím, že muž si lynč od ostatních zasloužil. „Zasloužil si kopání, zasloužil by si ulomit nohy. Na druhou stranu, udělá to znovu a lidi si budou myslet, že se v Idomeni můžete chovat, jak chcete a je to v pořádku,“ dodal.

Obyvatelé tábora se obávají, že by mohly vzniknout další nepokoje, protože holčička je syrské národnosti a pedofil Afghánec. „Mohl by se z toho stát mnohem závažnější problém, takže situaci řešíme a všem vysvětlujeme, o co šlo,“ dodal Sedo. 

montevideo ( 20. března 2016 14:19 )

Ne že se ten čin nedokonal, on se ani nikdy nestal. Je to jen špatně vymyšlená a ještě hůře sehraná scénka.

montevideo ( 20. března 2016 13:54 )

Pisálci Blesku jsou zjevně retardovaní. Včera bouřlivě psali, jak utečenci vzali spravedlnost do svých rukou a zlynčovali pedofila, a poté, co se v diskuzi probralo, jak "lynčovaný" pedofil pózuje a nemá ani poškozený účes, najednou vyrukuje s civilizovanými Syřany .

montevideo ( 20. března 2016 11:34 )

V jednom článku píšou, že ho zlynčovali, a hned v následujícím tvrdí, že lynči zabránili uvědomělí, civilizovaní Syřani ... páni redaktoři Plesku, dejte si mokrý hadr na hlavu ...

zigzag ( 20. března 2016 09:54 )

Tohle divadlo jim poradila zase nekdo z neziskovky jako zkratku pres reku

renoli ( 20. března 2016 09:54 )

"Jsme v civilizované zemi" ... hmm ... toto je vítězný vtip, který nám do redakce zaslal soutěžící, pan Mohamed Al-Mulhem. Blahopřejeme !

Zobrazit celou diskusi