Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Teroristé na pláži vraždili i děti: Ušetřili jen malého muslima, který přeříkal modlitbu

Autor: lm - 
14. března 2016
10:51

Neušetřili ani nevinné děti! Teroristé, kteří při útoku na Pobřeží slonoviny postříleli 16 lidí, neváhali namířit zbraně i na ženy a děti. Jeden chlapec jejich řádění přežil díky tomu, že odrecitoval muslimskou modlitbu. Teprve pětiletého křesťana ale bez milosti zavraždili.

Teroristé vyzbrojení automatickými puškami v neděli odpoledne zaútočili na tři hotely v přímořském letovisku Grand-Bassam v západoafrickém státě Pobřeží slonoviny. Zahynulo nejméně 14 civilistů a dva vojáci. Teroristé prý šli po amerických diplomatech. Při svém řádění ale podle svědků neušetřili ani nevinné děti.

Přeživší teroru popsali, jak bezcitně si teroristé počínali. „Zabili dítě, které před nimi klečelo a prosilo o život. Jednu ženu střelili přímo do hrudi. Zabíjeli nevinné,“ popsal svědek. Další očitý svědek vypověděl, že viděl, jak muž s dlouhými vousy mluví arabštinou ke dvěma dětem. Jedno z dětí prý ušetřil, protože mu odrecitovalo islámskou modlitbu. „Křesťanského chlapce zastřelil přímo před mýma očima,“ uvedl Marcel Guy. Teprve pětiletý křesťanský chlapec prý před teroristou padl na kolena a modlil se a prosil, aby ho ušetřil. 

Za útok je nejspíš zodpovědná teroristická organizace al-Káida. Bezpečnostní síly zabily šest útočníků, uvedl tamní prezident Alassane Dramane Ouattar. Podle ministra vnitra Pobřeží slonoviny pátrají vojáci po případných dalších ozbrojencích. Podle místních médií připluli maskovaní teroristé po moři.

Středisko Grand-Bassam nacházející se asi 43 kilometrů východně od obchodní metropole země Abidžanu je oblíbené mezi místními i západními turisty. Zaměstnanec hotelu Wharf Lacina Ouattara listu Le Monde řekl, že viděl dva útočníky, mladé Afričany. „Přišli od pláže. Nejdřív stříleli na mladé na pláži naproti hotelu Etoile du Sud. Pak šli k (hotelu) Paillote. Okolo našeho hotelu prošli, ale nezastavili se. Střelba trvala hodinu, hodinu a půl,“ dodal Ouattara. Další svědci na Twitteru tvrdí, že ozbrojenci křičeli „Alláhu akbar“ (Bůh je veliký). Při útoku zemřel jeden francouzský občan.

Video Záznam paniky během útoku v Pobřeží slonoviny - AfricaTopTweet / Twitter
Video se připravuje ...

Rumprecht ( 14. března 2016 14:11 )

Pokud se budou vraždit mezi sebou, je to v naprostém pořádku. Je jich tam stejně moc, nemají co žrát a nikomu nebudou chybět, protože jsou to v drtivé většině nepotřebné nuly.

montevideo ( 14. března 2016 13:19 )

A takových zvířat teď máme díky Merkelové plnou Evropu.

ronyrony ( 14. března 2016 11:53 )

Americká organizace Alkajda

11karel11 ( 14. března 2016 11:27 )

To nejsou lidé, je to divá zvěř. Zla začíná být víc než dobra.

marti33 ( 14. března 2016 11:19 )

Vypadá to tam jak na Floridě.

Zobrazit celou diskusi