Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Mallorce zatkli islamistu! Plánují se útoky v evropských rezortech?

Autor: lm, ČTK - 
20. dubna 2016
09:35

Španělští policisté zatkli na Mallorce marockého džihádistu, který pravděpodobně patřil k teroristické buňce ISIS. Splní islamisté své výhrůžky a zaútočí na plážích v Evropě?

Španělská policie zadržela na Mallorce muže marockého původu, kterého podezřívá z napojení na teroristy z ISIS. Šestadvacetiletý Maročan, který žije ve městě Palma, metropoli tohoto baleárského ostrova, měl přes internet verbovat teroristy pro ISIS a nabízet jim cesty do Sýrie.

Vicepremiér Baleár Biel Barceló zdůraznil, že šlo o jednotlivce a propagátora, který na ostrově neplánoval žádný teroristický útok. Zadržení ale přišlo ve chvíli, kdy italská tajná služba podle německého deníku Bild varovala, že teroristé navázaní na skupiny Islámský stát a Boko Haram chtějí zaútočit na pláže v Itálii, Španělsku a jižní Francii.

Podle Bildu by se měli atentátníci maskovat za plážové prodavače a pohybovat se po rekreačních střediscích. K útokům chtějí využít střelné zbraně i výbušniny. Možní útočníci podle deníku pocházejí ze Senegalu, kde se připojili k radikálním islamistům. Jsou to lidé, kteří už delší dobu pracují jako obchodníci a pravidelně létají do Evropy, proto zpravidla mají víza a mohou se po zemích Evropské unie pohybovat bez potíží. Italská rozvědka informace popřela.

Video  Španělští policisté zatkli na Mallorce islamistu.  - YouTube
Video se připravuje ...

akko ( 20. dubna 2016 18:47 )

Vykastrovat,zavrit a nikdy nepustit...

marlen52 ( 20. dubna 2016 13:44 )

 každému bych dala na cestu housku se salámem a všechny muslimy šupem poslala domů. ty co sem přijeli pak chtěli do něměcka pak zase že budou tady a nakonec chtějí do iráku.asi to tam není i přes válku tak špatné když se chtějí vrátit.

naidka ( 20. dubna 2016 11:30 )

Blíží se doba dovolených, tak je důvod k panice. Loni na Korfu jsem neviděla žádného džihádistu, když nepočítám jednoho "podezřelého", který na pláži prodával náramky z bavlnek a provázků.

johanvonbahnhof ( 20. dubna 2016 10:13 )

Zatknout a ihned oběsit na první kandelábr...

Zobrazit celou diskusi