Žádná fronta, žádní otravní spolucestující ani plakající děti a spousta prostoru. Mít letadlo sám pro sebe má nesporné výhody. Krom miliardářů se to ale poštěstí jen opravdovým klikařům. Mezi ně patří i tento slovenský nadšenec do cestování.

Alex Simon si u filipínské aerolinky zarezervoval letenku z Manily na ostrov Boracay do turistické třídy. Když ale dorazil na letiště, čekalo ho opravdové překvapení. „Když jsem přijel na letiště, zavolali mě na informace. Slečna mi vysvětlila, že nemusím čekat dvě hodiny na následující let, protože jsem jediným cestujícím, a tak vyletíme už za půl hodiny,“ popsal Alex britskému serveru MailOnline.

„Byl jsem překvapený a nemohl jsem tomu uvěřit. Myslel jsem si, že se mi to jen zdá. Během nastupování na palubu mi ale došlo, že to bude fakt něco, protože jsem se nemusel ani tlačit ve frontě,“ svěřil se vášnivý cestovatel.

Z této situace byl pořádně zaskočen i palubní personál, který je na této lince obvykle zvyklý na letadlo narvané k prasknutí. Alexovi proto dovolili, aby se podíval do kokpitu a pokecal s piloty. Palubní personál se o něj pak staral jako o VIP. Cestovatel si svůj ojedinělý zážitek natočil i na video, na které se můžete podívat níže.

„Už jen samotný let na nejkrásnější ostrovy na světě byl nezapomenutelný zážitek. Ale díky tomu, že jsem byl v letadle úplně sám, jsem si připadal jako nějaká superstar a o to víc jsem si to užil. Měl jsem prostě kliku,“ uzavřel Alex.

Minulý rok se podobný zážitek poštěstil i českému cestovateli při návratu z dovolené v Egyptě. Olomoucký ortoped Zdeněk Šos byl jediným cestujícím v boeingu pro 189 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Slovenský cestovatel byl jediným cestujícím v letadle. YouTube

Fotogalerie
10 fotografií