Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěřitelný zážitek českého lékaře při letu z Egypta: Byl jsem jediný cestující... v Boeingu pro 189 lidí

Autor: Pavel Ryšlink - 
5. října 2015
18:35

Zda bude sedět v letadle vpředu či nad křídlem, v uličce nebo u okna, to si při cestě z dovolené v Egyptě mohl vybrat olomoucký ortoped Zdeněk Šos (37). V boeingu pro 189 lidí byl jediným cestujícím…

„Odletěl jsem na poslední chvíli na pár dní do Egypta, užít si na moři kifesurfingu. To, že jsem se rozhodl z hodiny na hodinu, spustilo sled dalších událostí,“ řekl Blesku Zdeněk Šos. Vyznavač surfování na vlnách na draku pobyl v Africe několik dní a před odletem se ještě zúčastnil večírku kamaráda, který tam provozuje surfařskou školu.

Letadlo odlétalo v pět, tak jsem z večírku jel rovnou na letiště. U přepážek nebyla žádná fronta a chlapík, co mě odbavoval, se jen divně usmíval a ptal se, kde chci sedět. A vůbec neřešil moje zavazadlo. To mi bylo trochu divné,“ zavzpomínal Šos.

V odletové hale chlapík z Olomouce poslouchal hudbu, když se mu zdálo, že ve sluchátkách slyší své jméno.

„Sundal jsem sluchátka a opravdu hlásili, že se mám dostavit k určitému východu. Tam čekal zaměstnanec letiště, a ať prý jdu s ním. Dostal jsem hrozný strach, že mě chtějí zatknout,“ popsal napjaté chvíle lékař.

„Řekl jsem, že s ním nikam nepůjdu, že čekám na letadlo. Na to on řekl, že mě k letadlu dovede, že letím sám. To už jsem měl vážně strach,“ konstatoval Šos.

„Před schůdky už stála nastoupená celá posádka a palubní personál. ,Tak pojďte, pane Šos, už na vás čekáme,‘ vítal mě pilot. Vysvětlili mi, že jsou vypravena dvě letadla a že na to jejich jsem prostě zůstal sám,“ prozradil Šos.

Palubní personál byl rád, že s nimi vůbec někdo letí. „Letušky mě celou dobu obletovaly, bylo to něco úžasného,“ chválil cestu z dovolené lékař.

ivoadler ( 14. října 2015 10:47 )

Co tím chtěl básník říci?

heleklidek ( 5. října 2015 21:30 )

no nevim znalče,ja měl dvě ,ale určitě nebyly nadžený víc jak ty,ty odborníku.zajdi si do pamely uvolni se.. ja ti to proplatím , pac u vas v plzni je vsechno nej

dietr ( 5. října 2015 20:44 )

olomoucké tvarůžky to je fakt síla

tenerife ( 5. října 2015 19:32 )

Pan doktor Šos je skvělý lékař a sympaťák.

eisenbieger ( 5. října 2015 19:04 )

kdyby nemel vitr v kalhotech mohl si zaschukat pac ty letusky jsou od jak ziva nadrzeny

Zobrazit celou diskusi