Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Unesená žena se po 40 letech setkala s umírající matkou na smrtelné posteli

Autor: shp - 
16. ledna 2016
15:58

Když bylo Číňance Zhang Buju 15 let, rozhodla se najít si práci, protože její rodina trpěla v okresku Kai chudobou. Z muže, který jí nabídl zaměstnání ve městě, se však vyklubal neřád. Zhang unesl a prodal do smluveného manželství. Žena přijala svůj osud, ale loni se dozvěděla o organizaci, která lidem pomáhá s nalezením ztracených příbuzných. S její pomocí se po 40 letech opět setkala se svou umírající matkou.

Únosce donutil Zhang provdat se za muže, kterého nikdy neviděla. V regionu, v němž se navíc mluví jiným dialektem, kterému nerozuměla. Se svým smutným osudem se smířila. Jenže loni viděla v televizi pořad, kde charitativní organizace pomáhá Číňanům nalézt jejich příbuzné. Stejně úspěšná byla i v případě unesené ženy.

Příbuzní Zhang se ji snažili po jejím únosu najít. Hledali v okolí, ale marně. Jaké bylo jejich překvapení, že se nyní 54letá Zhang vrátila. Její matka se dávno rozhodla, že svou rodnou vísku nikdy neopustí pro případ, že by se její dcera vrátila. Její největší přání se splnilo v 89 letech.

Umírající žena se na smrtelné posteli se svou dcerou skutečně setkala. Nejdřív nevěřila svým očím, ale její ostatní děti, které také Zhang čekaly s otevřenou náručí, ji ujistily, že je to skutečně ona. Jak dlouho se Číňanka u své rodiny zdrží, není jasné. „Je dobré být doma,“ prohlásila Zhang.

juuuhele ( 16. ledna 2016 21:40 )

15 letá holka snad ví kde bydlí. Tohle je pěkná pohádka. Asi se jí vedlo u toho muže lépe než doma a kdoví jak to bylo s tím únosem.

Zobrazit celou diskusi