Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka porodila v mrazu miminko na kolejích u tramvajové zastávky, pomáhali jí dva policisté

Autor: shp - 
5. ledna 2016
10:09

Venku mrzlo, teplota klesla až na minus 10 stupňů Celsia a všichni se v maďarském městě Miskolc klepali zimou. Mladá nastávající maminka (19) čekala na zastávce na tramvaj, když vtom na ni přišly porodní bolesti. Rodit začala téměř přímo na kolejích. Naštěstí byli poblíž policisté Tamás Farkas a Krisztián Lantos, kteří hned přispěchali na pomoc.

Dostali jsme hlášení, že na zastávce tramvaje v Árpádově ulici rodí žena. Poslali jsme na ni nejbližší hlídku,“ prohlásil mluvčí policie Attila Janasóczki podle webu Minap. Když na místo dorazili Tamás a Krisztián, dralo se děťátko už na svět.

Jakmile chlapeček, kterého matka později pojmenovala Rikárdó, přišel na svět, snažili se ho i vyčerpanou matku zahřát. Pravděpodobně jim tím oběma zachránili život. Starostlivě s nimi zůstali až do příjezdu záchranky a zdravotníků.

Všichni o nich teď mluví. Dostávají spoustu blahopřání a dostanou i vyznamenání,“ chválí Janasóczki své dva kolegy. Stali se z nich místní hrdinové. Vděčná je jim samozřejmě i mladičká matka.

Ona i její synek Rikárdó jsou v pořádku. Dítě zůstává nadále v nemocnici na pozorování. Matka se již těší, až si ho bude moci odnést domů, ale to může být problém. Po porodu se totiž chová zmateně, takže se lékaři zatím rozhodli ponechat si ho ve své péči.

Video  TV reportáž o dramatickém porodu na tramvajové zastávce  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi