Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Ježíš by si dům zamiloval.“ Na prodej je adresa pro posmrtný návrat Krista

Autor: mb - 
28. prosince 2015
16:55

Luxusní sídlo, ve kterém měl bydlet přímo Ježíš Kristus po návratu na zem, je na prodej. Majitelka nemovitosti vily v Bronxu ho nabízí zájemcům za 10 milionů dolarů (246 milionů korun). Dům se pyšní sedmi pokoji, několika koupelnami, saunou a výhledy na New York.

„Dům má zvláštní historii, je to velmi zajímavé,“ prozradila americkým médiím současná majitelka Sandra Galuten. Přepychovou vilu postavila na začátku 20. století bizarní esoterická sekta s neméně bizarním názvem Vnější dvůr řádu žijícího Krista. A členové kultu mířili opravdu vysoko – dům měl sloužit jako „základna“ pro Ježíše Krista po jeho druhém příchodu na zem.

Jenže když zakládající členka v roce 1958 umřela, náboženské hnutí se rozpadlo a „Ježíšův dům“ byl na prodej. Během posledních několika desítek let vystřídala stavba mnoho vlastníků, kteří se ovšem o ni příliš nestarali a přepychové sídlo začalo pomalu, ale jistě chátrat.

Současná majitelka, která si v roce 1987 vilu pronajala na 99 let, do ní napumpovala obrovské finanční prostředky. „Dům zažil několik požárů, velká část střechy byla úplně zničena, do vily se také parkrát vloupali… Říkala jsem tomu ‚černá díra na peníze‘,“ vzpomíná Galuten na to, jak dům rekonstruovala, a doufá, že vilu nyní prodá.

Přepychové sídlo totiž bylo již několikrát na trhu, ale nikdo o dům neprojevil zájem. Nyní proto nabídla „atraktivní“ cenu 10 milionů dolarů. „Ježíš by si dům pravděpodobně zamiloval,“ dodává bez ostychu majitelka.

sakajeva ( 28. prosince 2015 18:50 )

Dům je možná luxusní, ale není hezký. Majitelka měla nějakou zálibu ve skleněných stolech, které se tam nehodí. Nejhorší jsou kuchyňské dlaždice pod klavírem. Nedivím se, že ho nikdo nechce.

Zobrazit celou diskusi