Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalifornským střelcům dodal zbraně americký muslim! Koupil jim dvě útočné pušky

18. prosince 2015
07:30

Enrique Marquez, dlouholetý přítel střelce ze San Bernardina Syeda Farooka, byl ve čtvrtek zatčen a obviněn z napomáhání teroristům. Oznámily to americké justiční úřady. Farook se svou manželkou Tashfeen Malikovou počátkem prosince v kalifornském městě zastřelil čtrnáct lidí.

Podle žalobců si Marquez nezákonně opatřoval zbraně a obelhal imigrační úřady USA. S Farookem připravoval v roce 2011 teroristické akce, mimo jiné pumový útok na kalifornskou dálnici a další na vysokoškolský areál v kalifornském Riverside. V roce 2012 Marquez spolupráci s Farookem ukončil, o střelbě v San Bernardinu nebyl předem informován, uvedla policie.

Pro Farooka měl podle obžaloby Marquez koupit dvě sportovní pušky, které pak Farook použil při vražedném útoku v San Bernardinu. Čtyřiadvacetiletý Marquez byl Farookovým sousedem a dlouholetým přítelem. Je s Farookem i spřízněn – Marquezova manželka a žena Farookova bratra jsou sestry původem z Ruska.

spitfajr ( 18. prosince 2015 08:40 )

Takže sportovní zbraně???? Opravdu......?!?!Krásná pohádka..... http://orgo-net.blogspot.com/2015/12/strelba-v-kalifornii-dalsi.html Americká presidentská kandidátka se UŘEKLA: Zbraně nalezené u "střelců" byly koupeny pro policii, není známo, jak se dostaly ke střelcům!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.infowars.com/fiorina-san-bernardino-shooters-gun-bought-fo r-police/  

Zobrazit celou diskusi