Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ona byla on, on byl ona! Teď se navzájem milují

Autor: shp - 
16. prosince 2015
14:22

Na první pohled není na tomto páru nic výjimečného. Ryan Said (24) vypadá jako sympatický mladík, zatímco jeho přítelkyně Jasmine Merino (18) je pěkná kočka. Oba však zažili spoustu útrap i velkých změn. On i ona se totiž narodili s opačným pohlavím a podstoupili hormonální léčbu i chirurgické zákroky. Nyní spolu žijí šťastně v kanadském Torontu.

Líbí se mi, že Ryan je také transsexuál. Rozumí mi,“ vysvětluje Jasmine, která v partnerovi našla nejenom lásku, ale i oporu a právě porozumění, které jí nemůže dát v takové míře nikdo jiný. Pro oba bylo však dospívání velmi těžké.

Video  Transsexuální pár  - profimedia
Video se připravuje ...

Moje rodina to vůbec nepřijala. Zažil jsem kvůli nim těžké časy, dokonce mi řekli, že jsem ostuda rodiny. Jednu dobu mě hodně brali k psychiatrům a terapeutům jako bych byl nemocný na hlavu,“ vypráví smutně Ryan, který jako muž žije již čtyři roky.

Dospívání bylo těžké, věděl jsem, kdo jsem, ale věděl jsem, že něco není v pořádku. Moje rodina, moji rodiče mě vždy nutili, abych byl dívka, ale já měl rád chlapecké oblečení,“ dodal Ryan. Jeho partnerka žije jako žena teprve dva roky, ale cítí se tak skutečně šťastná.

Vždycky jsem si ráda hrála s barbínami a holčičí věci mi připadaly atraktivnější. Zdálo se mi to tak správné. Vždycky jsem to věděla, už od školky. Když mi bylo 16, začala jsem se scházet s transsexuální dívkou,“ vzpomíná Jasmine. Právě ona ji přiměla ke změně pohlaví.

Chtěla jsem být jako ona, ptala jsem se na věci, jak to oznámila apod. Pamatuji si, jak jsem se jednou bavila s bratrovou manželkou a ta mi řekla, že bych měla být tím, kým se cítím být. Bylo to fajn nestarat se o to, co si lidé myslí,“ dodává Jasmine.

Ryan je dnes normální muž, chodí do posilovny a zajímají ho běžné chlapské věci. Jasmine si libuje v nákupech oblečení a miluje líčení. I když by nad nimi možná leckdo ohrnul nos, pár má klid. Na ulici totiž nikdo nepozná, že se ona narodila jako on a on jako ona.

naidka ( 16. prosince 2015 16:08 )

Aspoň si nemají co vyčítat. Oba jsou na tom stejně nenormálně.

.krakonos5oo. ( 16. prosince 2015 14:46 )

"...Jasmine, která v partnerovi našla nejenom lásku, ale i oporu.." a otvor?

pavel215-evzen-02 ( 16. prosince 2015 14:27 )

Odporný, hned bych to hnal na jatka.

Zobrazit celou diskusi