Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Anonymous: My jsme před nedělními údery ISIS nevarovali. Kdo tedy?

Autor: zst - 
22. listopadu 2015
12:30

Hnutí Anonymous mělo údajně varovat britské a americké úřady o řadě připravovaných útoků Islámského státu. Teroristé měli udeřit v neděli v Paříži, Itálii, Libanonu nebo třeba USA. Informace zveřejnil deník International Business Times, skupina se od nich ale později distancovala.

„My jsme nešířili žádné fámy o možných budoucích útocích Islámského státu. Upřímně řečeno vůbec netušíme, odkud fámy pocházejí,“ napsalo hnutí na svůj Twitter.

On-line aktivisté Anonymous, respektive jejich část nazývaná OpParisIntel, přitom na svém webu zveřejnila prohlášení o tom, že skupina sesbírala informace o bezprostředních hrozbách útoků Daesh neboli Islámského státu.

„Protože úřady tomu nevěnovaly pozornost, varovali jsme prostřednictvím webu civilisty, kteří nám pomohli dosáhnout až k úřadům a také Daesh. Daesh teď ví, že po nich jdeme, že známe jejich hrozby a možné plány. Přejeme úřadům hodně štěstí v zachytávání a prevenci těchto akcí,“ napsala skupina.

Najednou je tu důvěra v úřady?

Všechna předešlá prohlášení týkající se teroristických hrozeb už z webu zmizela. Aktivisté to ospravedlňují tím, že už se podařilo upozornit ty správné úřady. „Projednou vám budeme věřit,“ vzkazují především na adresu tajných služeb Velké Británie MI5, amerických CIA a FBI a australské vlády.

Hnutí Anonymous je mezinárodní sítí počítačových hackerů a aktivistů, které podniká kybernetické útoky jménem obrany svobodného internetu. V reakci na pařížské atentáty z 13. listopadu, při kterých zahynulo 130 lidí, vyhlásili aktivisté IS válku na internetu. V úterý oznámili, že napadli už 5500 účtů na Twitteru, které patří právě islamistům napojeným na ISIS.

turan ( 22. listopadu 2015 17:35 )

Neboli to náhodou Islamisti a to vyhlásenie vydali len preto aby u nás v EÚ spôsobili chaos?Masku anonymusa si môže dať každý,tak ako falošné nahlásenia bomby na lietadlách z USA do EU!Už tri lietadla pristáli kôli falošným udaniam!

jan490 ( 22. listopadu 2015 16:34 )

Krmi nas blbostma. Skutecna armada terroristu nepoleze do centra Parize a nenecha se zabit. Vyhodi do vzduchu nejakou prehradu, zabije tim spoustu lidi , tj, ne stocky ale desetitisice, v klidu beze svedku zase zmizi. Tyhle Americke typy tzv.teroristickych utoku jsou pro blbecky. Takhle to nefunguje. Jenom nam ukazujou , jak nas chrani pred zlima terroristama. Az nas zacnou skytecni Islamisti napadat uvidime ten rozdil.

frantaklika ( 22. listopadu 2015 16:14 )

nejsem, ale prorokův manuál je celkem srozumitelný

zdenios ( 22. listopadu 2015 15:12 )

u nás se menšina utiskuje sama a asi je tomu i tam či i jinde - v BruseloPaříži zřejmě neumí špatný život regulovat a bojovat se sebou a posílení drogou či sektou pak páchají zlo s výmluvou, že jsou diskriminováni a utlačováni - pak už je jen krok k tomu, že dostanou pás kolem břicha

zdenios ( 22. listopadu 2015 15:05 )

Když včera Anon... zesměšnil tajné instituce, tak se dočkala reakce. Určitě je lepší nedat vědět, že víme. Pachatele to nezastaví a může jít k cíli jinak bez včasného monitoringu. Já věřím, že tajné úřady vše ví jako první. Zločin se nikdy nedá předhonit! Proto je třeba zničit všechny zbraně na světě a sjednotit všechna pojmenování jediného boha našeho vědomí.

Zobrazit celou diskusi