Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Chová se jak diktátor.“ Anonymous se sešli s Babišem, dali páku a probrali EET

Autor: Matěj Smlsal - 
3. dubna 2016
20:07

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) absolvoval netradiční schůzku. Sešel se s hackery ze skupiny Anonymous, kteří mu hrozili internetovými útoky. Podařilo se mu vyjednat, že k nim zatím nedojde. Kromě toho řešili hned několik témat – mimo jiné zabezpečení elektronické evidence tržeb (EET). Podle Anonymous jde o nesmyslný projekt.

Babiš se sešel s Anonymous v sobotu. „Povídali jsme si o dotazech, které mi jejich fanoušci nechali na Facebooku, a spoustě dalšího, třeba bezpečnosti EET,“ sdělil Blesk.cz vicepremiér a ministr financí. „Útoky odvolali,“ potvrdil také.

Atmosféra na schůzce byla prý přátelská. O tom svědčí i fotky, které zveřejnili Anonymous na Facebooku. Babiš se na nich směje a s hackerem hraje i páku.

Takže report ze schůzky:Odpovědi na vaše otázky od Andreje Babiše naleznete zde...

Zveřejnil(a) Anonymous #opdestruction dne 3. duben 2016

Anonymous ale nejsou z některých Babišových kroků nadšení. Napsali: „Z naší strany nelibý se nám EET to jsme dost řešily ohledně tohoto projektu se ještě sejdeme chceme info ohledně zabezpečení EET. Řekl jsem že projekt je nesmysl a nepomůže ČR. Ale schůzka proběhla poměrně zajímavě a Babiš je ochoten poslouchat a řešit naše připomínky a námitky. (doslovný přepis, pozn. red.)“

Podle nich je na Babišovi znát, že má majetek, je hodně dominantní, chová se jako diktátor a nesnáší šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska.

O úplatek jsme si řekly 50 milionů a nic nedal, (doslovný přepis, pozn. red.)“ komentují dále na Facebooku Anonymous.

Hackeři zároveň potvrdili, že útoky na Babiše odvolali. „Prozatím tedy útoky nebudeme realizovat ale pokud pude něco mimo demokracii zakročíme takto jsme se domluvily i na schůzce, (doslovný přepis, pozn. red.)“ uvedli na sociální síti.

Komunikace s Anonymous není zrovna jednoduchá. Když je redakce Blesk.cz požádala v sobotu večer o informace, jak schůzka proběhla, odpověděli, že vyjádření bude na stránkách. O hodinu a půl později najednou přišla zpráva, že nebudou reagovat. Následně napsali, ať „se podrbeme na pr*eli“, poté, že jde o trolling, a ať necháme vyjádření na nich, následně přišla zpráva „o čem se chceš vyjadřovat, když jsi u ničeho nebyl“.

sendrasak ( 4. dubna 2016 12:09 )

Babiš sám patřil za minulého režimu ke komunistické nomenklatuře. Pokud někdo už nezná to slovo, patřil k těm u koryta. Kdyby ten režim pokračoval, sotva bychom viděli Babiše, jak vystupuje z KSČ. Byl by nějakým „ministrem paliv a energetiky“, asi ne miliardářem, ale špatně by se mu nevedlo. Duch bolševika je víc než držení pouhé stranické legitimace.

kapturek ( 4. dubna 2016 06:46 )

 i blesk naletel temlhe saskum kteri si hraji na anonymous tohle jsou obycejni sraci A NE anonymous , ted navic dsraci kteri maji v hlave koblihu

1pepan ( 3. dubna 2016 22:10 )

Co je ale horší, že v Praze si zřídil nějaký Šeruan Hasan, předseda spolku YPG Evropa kancelář pro ochranu Syřanů bez rozdílu jejich národnosti či vyznání. Jde v podstatě o milici a je v souladu s našimi právy. Nevím o tom, že bychom tu měli Syřany.

zinduIa ( 3. dubna 2016 21:54 )

Neměj strach blbko, zabereme Tatry a vejdeme se. Lidi jste neskutečný hyeny.

zinduIa ( 3. dubna 2016 21:31 )

No a?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa