Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Popravují jednoho po druhém, mrtví jsou všude, psal přímo z klubu jeden z návštěvníků

14. listopadu 2015
04:11

Měl to být docela běžný metalový koncert, klasický páteční večer plný zábavy. Stovky lidí zavítaly do pařížského klubu Bataclan na vystoupení americké skupiny Eagles of Death Metal. Nikdo netušil, jaké krvavé peklo se pár minut po začátku koncertu strhne. Teroristé doslova vystříleli klub. Na místě zůstalo přes 80 mrtvých. Jeden z  návštěvníků popsal detaily přímo z pekla. Rovnou je postoval na sociální síť.

Benjamin Cazenoves se stal jedním z rukojmích šílených teroristů, kteří vtrhli do klubu s kalašnikovy a stříleli do davu. Přímo z koncertního sálu se připojil na sociální síť, kam vyděšeně postoval, co se uvnitř děje.

Jsem pořád v Bataclanu. První patro. Zraněn. Jsou tu přeživší. Oni to tu všechno pozabíjí. Střílejí jednoho po druhém,“ napostoval Benjain. O pár minut později napsal na Facebook: „Žiju, jen pár škrábnutí. Krveprolití. Všude jsou mrtvá těla.

Některé zdroje uvádějí, že běsnění uvnitř klubu trvalo asi patnáct minut. Do budovy nakonec vtrhla jednotka rychlého nasazení, zatímco druhá skupina speciálních policistů pronikla do budovy střechou po žebřících, kudy vysvobodili několik desítek rukojmích.

V okamžiku průniku speciální jednotky do klubu se podle informací francouzských médií teroristé odpálili pomocí pásů s výbušninami.

Masakr v klubu si vyžádal přes osmdesát obětí. Celková bilance pátečního teroristického útoku přesahuje 120 obětí.

ONLINE ZPRAVODAJSTVÍ NAJDETE ZDE>>>

axmax ( 15. listopadu 2015 13:40 )

Uzavřít okamžitě mešity, komu se to nelibí, at' si najde zemi, kde chce žít a volně praktikovat korán!! Kde je v arabském světě možné navštivit křest'ansky kostel a pomodlit se? Mezi uprchlíky je prokazatelny terorista, mame konečně dukaz, tak nač se opět čeká?

zamlzena ( 14. listopadu 2015 16:22 )

Ale češi se nevyhnou dopadu migrace, a investovat nějakým způsobem každý stát bude muset, tomu se nelze vyhnout. Moudřejší by asi bylo je přijmout a jejich děti počeštit, takže budou jednou možná přínosní společnosti,anebo je budeme po generace živit/ jako romy/? Jsme zodpovědni za politiky,které jsme si zvolili, a tak na to bude ze strany migrantů asi i nahlíženo.

gaysknirem ( 14. listopadu 2015 16:15 )

kdo tady četl korán, když málokdo četl Bibli,že? A o islámu nic nevíme. Jsou to hodně tlusté a drahé,knihy. Myslím, že právě proto lze i dobře manipulovat s neználky.

cukrenka ( 14. listopadu 2015 16:09 )

K téhle situaci jsme si nakročili už dávno, taková nenávist nemohla vzniknout ze dne na den, ale nemluvilo se o tom a diplomatické řešení asi moc nebylo. Pak mne překvapil ten nenávistný projev Bin Ladina. Asi byly chyby se zásahy v Iráku, a Kadafiho asi měli spíše podržet u moci. Nejsem politik,ale někdo asi rozhodoval špatně. Nic horšího než je dnešní situace si nedovedu uý ani představit

mikimaus321 ( 14. listopadu 2015 13:53 )

v uprchlických táborech ten ksindl živíme narvat tam jedu do žrádla okamžitě je vypakovat z republiky

Zobrazit celou diskusi