Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

BEZ CENZURY: Rozstříleli ho ve dveřích! Drsné video ze zásahu v Paříži!

Autor: ČTK, lm - 
10. ledna 2015
09:13

Francouzská média získala drsný snímek zachycující akci zásahové jednotky v pařížských lahůdkách, kde několik hodin předtím islamistický extremista zajal zákazníky a čtyři z nich zabil.

K přepadení pařížského supermarketu s košer potravinami 32letým Amedym Coulibalym došlo v pátek krátce po poledni. Útočník následně zatelefonoval do stanice BFM TV a uvedl, že se hlásí k radikálnímu hnutí Islámský stát a že koordinoval svou akci s útočníky proti novinářům.

Pak buď neukončil na svém mobilu telefonní hovor, nebo nechal otevřenou linku někdo z rukojmích, v tomto se informace liší. Jisté ale je, že tak mohla policie odposlouchávat, co se děje v místnosti. Na Coubalyho údajně zaútočila v momentě, kdy se začal modlit.

Po páté hodině se z obchodu ozvaly exploze a střelba. Policie při zásahu útočníka zastřelila, když vyběhl z obchodu proti nim. Čtyři rukojmí utrpěli vážná zranění, ale již nejsou ohroženi na životě. Zbytek byl osvobozen. Zranění rovněž utrpěli tři členové zasahujícího komanda.

V obchodě bylo podle kriminalistů velké množství výbušnin. Trojice podle nich disponovala celým arsenálem zbraní.

Úřady vyhlásily pátrání po Coulibalyho partnerce, 26leté Hayat Boumeddieneové. Ta byla údajně ve čtvrtek s Coulibalym, který zastřelil policistku na pařížském předměstí Montrouge. Policie totožnost muže s bohatou kriminální minulostí zjistila podle pařížského prokurátora Françoise Molinse na základě testu vzorku DNA na kukle, kterou nechal na místě, a marně po něm od té doby pátrala.

Al-Káida plánuje prý další útoky!

Náboženský představitel odnože teroristické sítě Al-Káida v Jemenu na videozáznamu zveřejněném v pátek varoval, že Francie se stane terčem dalších útoků islamistů. K jemenské Al-Káidě se hlásili bratři Kouachiovi, kteří ve středu v pařížské redakci časopisu Charlie Hebdo postříleli 12 lidí.

"Nebudete v bezpečí, dokud budete bojovat proti Alláhovi, jeho poslu a jeho stoupencům," varoval ve svém projevu zveřejněném na internetu vysoký náboženský představitel Al-Káidy v Jemenu Harís bin Ghasí Nazarí. K pařížským útokům se ale jménem Al-Káidy nepřihlásil.

uslepekravy ( 12. ledna 2015 19:18 )

Nevedl se dialog a situace se podcenila. Potom se :najednou" zjevil Bin Ladin a jeho projev plný nenávisti mnohé šokoval.Problém musel trvat dlouhé roky a nevznikl ze dne na den. Jak jinak to neřešné nebo špatně řešené mohlo končit ? Připomíná to nyní předválečnou situaci, tedy štvaní jednoho proti druhému jako tomu bylo před začátekm II světové.

prycsvladou ( 11. ledna 2015 16:57 )

zadna skoda toho sra-ce co je hrdina ktery strili neozbrojene lidi

kluk.z.moravy ( 11. ledna 2015 15:08 )

Nezasloužil si nic jiného ... to je hrdinství jít na bezbranné lidi se zbraní? To je největší sprostost a podlost a jestli tohle chce alláh tak je Alláh Velký zbabělec a kretén.

radoch02 ( 11. ledna 2015 08:56 )

Ty jsi jeden z těch kreténů

radoch02 ( 11. ledna 2015 08:54 )

A jsi rád za dárky od amerického santy

Zobrazit celou diskusi