Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nezištné aktivistky FEMEN? Ale kdeže. Za „akci“ prý inkasují desítky tisíc

Autor: mb - 
14. listopadu 2015
07:48

FEMEN je ukrajinská organizace, která se profiluje jako feministické hnutí bojující proti „patriarchátu“. Boj s „nadvládou mužů“ svádí pomocí obnažených prsou, ale nyní vyšlo najevo, že za „politický striptýz“ FEMEN velmi dobře platí. Ukrajinkám za „akci“ dává „až tisíc dolarů“, a to je na Ukrajině královská odměna.

„Máme peníze, můžeme se posunout dopředu. Za jednu akci můžeš dostat klidně i litr (tisíc dolarů, zhruba 25 tisíc Kč). Tak co, jdeš do toho? A neznáš ještě někoho, kdo by se chtěl přidat?“ ptá se jedna z šéfek hnutí Anna Gucol, která se domnívala, že mluví se sympatizantkou FEMEN. Telefonní konverzaci následně zveřejnila ruská média. Tisíc dolarů za „jednu akci“ je v občanskou válkou a ekonomickými problémy sužované zemi královskou odměnou. Není výjimečné, že lidé na Ukrajině vydělávají v přepočtu pouhých 2 tisíc Kč měsíčně.

Prachy Ukrajinkám, na Francouzky kašlem

„Sázíme na hezké ukrajinské holky, vždyť máme dost pěkných bab v Kyjevě!. Francouzky z toho vynecháme, o tom vůbec neuvažujeme,“ dodává pak Gucol.

Přestože ruskojazyčná média dlouhodobě upozorňují na vlivné a bohaté sponzory hnutí FEMEN, feministky doposud tvrdily, že jen tak tak pokrývají náklady na provoz z občasných darů sponzorů. Hlavním příjem hnutí je prý z výrobků z jejich obchodu.

Ačkoliv je FEMEN původně z Ukrajiny, v současné době mají sídlo v Paříži, odkud dle svých slov bojují proti „patriarchátu v jeho třech hlavních podobách – sexuálnímu zneužívání žen, diktátorství a náboženství.“Hnutí se kromě obnažených prsou „proslavilo“ tím, že neváhá porušovat svobodu a práva ostatních lidí. V Německu například feministky o Vánocích vtrhli během bohoslužby na oltář a přerušily tak mši. Pokusily se také zaútočit na hlavu Ruské pravoslavné církve Kyrila a ruského prezidenta Putina (63), ale byly vždy bleskurychle zpacifikovány.

realistaii ( 14. listopadu 2015 18:48 )

Prezident USA by se měl místo žvanění o tragédii obětem především omluvit za americkou podporu islamistickým teroristům počínaje válkou v Afghánistánu a na Balkáně, včetně ISIL cestou Turecka a Saúdské Arábie. Totéž by měli udělat mnozí reprezentanti EU a sypat si popel na hlavu za zavírání očí před realitou, násilný multikulturalismus, politickou korektnost v médiích a pronásledování vlastenců ve službách amerických zájmů. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vojensky-analytik-Koller-Politici-a-analytici -pri-svem-zvaneni-v-CT-i-jinde-vubec-nepochopili-ze-v-Parizi-neprobehl-standardni-teroristicky-utok- 408108  

misha46 ( 14. listopadu 2015 18:03 )

Zavolejte Vašíka z pekla, ať jim dá medaili.

bizon_pepa ( 14. listopadu 2015 13:23 )

Doufam, ze si menyslis, ze Deti zeme, Arnika a podobna sebranka to dela zadarmo.

kkkastr ( 14. listopadu 2015 11:32 )

Takové kund. sem kund. tam stejná sorta stejnej smrad

mourovata.kocka ( 14. listopadu 2015 08:14 )

Takže ne z přesvědčení, ale prodejné děwky. Že mne to nepřekvapuje...

Zobrazit celou diskusi