Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Nahý atentát na Putina! Angela Merkel se zhrozila, prezident se bavil

Autor: simao, ČTK - 
8. dubna 2013
20:28

VIDEO: Pobaveně sledoval, jak se k němu prodírají nahé dívky s nápisy "F*ck dictator". Vladimira Putina to však na hannoverském veletrhu nijak zvlášť nepohoršilo. To Angela Merkel se tvářila o poznání šokovaněji a protestní akci odsoudila. Zamračené čelo však předvedla i po společném jednání s Putinem.

Vladimir Putin vyrazil o víkendu do německého Hannoveru zahájit společně s Angelou Merkel tradiční průmyslový veletrh, pro který je letos Rusko partnerskou zemí.

Přivítali ho zde však jeho odpůrci, demonstrující za svobodné volby v Rusku a proti údajnému pronásledování nevládních organizací. A také aktivistky z hnutí Femen, které neváhají při protestech použít svá těla.

Prsní útok Putina nepohoršil

Zatímco Angela Merkel se však při útoku nahých demonstrantek tvářila pohoršeně, Putinovi tenhle pohled evidentně nevadil. Kdo ví, zda si vůbec všiml nápisů typu "Zatracený diktátor", které měly dívky na tělech...

Zatímco mluvčí Kremlu oficiálně formu protestu odsoudil, označil za výtržnost a vyzval Berlín, aby účastnice potrestal, sám Putin akci Femen na tiskové konferenci přešel s klidem: "Nevidím v ní nic strašného," řekl.

Jednali o KLDR i nevládních organizacích v Rusku

Putin a Merkel vedle návštěvy veletrhu také zasedli k jednacímu stolu. A bylo o čem mluvit. Merkel přitom jako bývalá občanka NDR umí obstojně rusky, zatímco Putin jako někdejší pracovník sovětské tajné služby v Drážďanech ovládá němčinu.

Jejich vztahy jsou však v poslední době vlažné. Německo totiž hrálo hlavní roli při řešení finanční krize na Kypru, při kterém mnoho Rusů přijde o velké peníze.

Merkel však také vyzvala Rusko, aby dalo větší prostor nevládním organizacím. Ty jsou v Rusku podrobeny stále větší míře státní kontroly. Putin je totiž obvinil, že se v zájmu zahraničních mocností vměšují do ruské politiky. V reakci na to popřála Merkel Rusku "aktivní občanskou společnost".

A řeč se dostala i na další aktuální témata - oba státníci svorně vyzvali KLDR, aby se vyvarovala dalších provokací. Putin v této souvislosti řekl, že případný jaderný konflikt, kterým Pchjongjang hrozí, by byl mnohem horší než havárie černobylské jaderné elektrárny na území dnešní Ukrajiny v roce 1986.

namoroman ( 9. dubna 2013 15:20 )

Bláboly -přečti si co jsem napsal "mezi řádky"

mortis69 ( 9. dubna 2013 14:13 )

Putim,pokud se nemýlím,je v Čechách

mortis69 ( 9. dubna 2013 14:12 )

To je dobrá diskuse kozy,krávy-ještě tu chybí bobři

ofenson ( 9. dubna 2013 11:58 )

Dívky?... Počmárané krávy.

namoroman ( 9. dubna 2013 11:21 )

Zobrazit celou diskusi