Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zvrhlá show dánské zoo: Před zraky dětí rozpitvali lvici!

Autor: Veronika Pavlíková - 
15. října 2015
21:35

Bouře, jakou sklidili za loňskou veřejnou »pitvu« žirafího mláděte, Dánům zjevně nestačila. Včera v Odense úplně stejně před zraky šokovaných dětí rozkuchali tělo dospělé lvice!

Mladičká lvice (†1) byla v zoo v Odense usmrcena před devíti měsíci jako nadbytečná, od té doby její tělo leželo v mrazáku. „Žádná evropská zoo ji nechtěla, u nás se nemohla vyhnout příbuzenskému křížení,“ sdělilo vedení zahrady.

Včera v pravé poledne se pak do její kůže poprvé zařízly ostré nože dvou biologů. A to před zraky stovek návštěvníků, mezi kterými byly hlavně děti s rodiči. „Pitvy zvířat neděláme pro zábavu, ale za vzdělávacím účelem. Lze tak s ostatními sdílet určité znalosti,“ obhajuje podstatu zvrhlé show, kterou navíc zoo provádí přes 20 let.

Kdo ale reakcím malých dětí během živého přenosu na internetu přihlížel, musel být zcela jiného názoru. V jejich tvářích se místo zvídavosti, s kterou zoo veřejné »porcovačky« exotických zvířat pojí, zrcadlilo znechucení a děs, když jim »řezníci« předváděli jeden lví orgán po druhém, jak je z těla nebohé lvice vyndávali. A když vítězoslavně předváděli její uřezanou hlavu, o mnohé caparty se začaly pokoušet mdloby...

Kauza Marius

Celosvětový povyk vyvolal loni v únoru osud mladého žirafího samce Mariuse (†2). Toho zoo v Kodani také zabila jako nadbytečného, veřejně rozřezala a jeho masem hned nakrmila lvy! „Nebudu brojit proti zkrmování zvířat, lvi sojové tofu nežerou. Velmi se mi ale nelíbí, že z pitev a porcování zvířat udělali divadlo a po internetu jej pouštějí dále do světa...,“ prohlásil tehdy šéf pražské zoo Miroslav Bobek.

0707 ( 29. dubna 2016 09:40 )

Lidi jsou obyčejný smradlavý hnůj!!! Nic jiného fuj jim

mak ( 22. října 2015 12:25 )

Nejíš králíka? Nepozoruješ jeleny a srnky? Žereš jen to, co jsi neviděl? Chyba, pže pak nevíš, co jíš.

naidka ( 16. října 2015 07:39 )

Myslím si, že jsi otrlé PRASE shodil jsi celou diskuzi.

eda22 ( 16. října 2015 00:34 )

No a? Prostě poučili přítomné o anatomii pošlého lva. Záslužný čin. Kdo tam nechtěl, nemusel, nikoho nenutili.

kraken.666 ( 15. října 2015 23:14 )

tak si vyhoň tu tvojí žoužel a nebul tady ty bobku ze žirafáčka !

Zobrazit celou diskusi