Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fenka zachraňuje epileptičce život: Pozná záchvat a dokáže dát první pomoc

Autor: shp - 
27. srpna 2015
14:00

Dvouletá fenka labradora Poppy je andělem strážným. Šestým smyslem dokáže vycítit, když její panička, 23letá Angličanka Shannon Locke, dostane epileptický záchvat. Na nebezpečnou příhodu ji upozorní a poté jí zachraňuje pokaždé život. Vlastním jazykem!

Mám záchvaty několikrát týdně a mohou být velmi vážné. Můžou být dokonce smrtelné. Začaly, když mi bylo 17 let a stávaly se stále příšernějšími. Bylo jich až pět denně. Nemohla jsem opustit dům a nemohla jsem pracovat,“ prohlásila sama Shannon.

Naštěstí má nyní mladá žena neocenitelného pomocníka s téměř nadpřirozenými schopnostmi. Poppy dokáže vycítit přicházející záchvat 15 až 20 minut předem, takže Shannon dá vědět, že bude zle. Svou schopnost fenka odhalila nenadále.

Jednoho dne se začala chovat zvláštně. Neměla jsem tušení proč. Prostě za mnou chodila a funěla. Potom jsem si uvědomila, že něco není v pořádku,“ dodala Shannon. Když ji záhy postihl epileptický záchvat, přetrpěla ho a probrala se, pochopila.

Jenže nejenom že fenka dokáže nebezpečí vycítit, ale své paničce při něm také pomoct a ochránit ji. „Když ležím na zádech, postará se o to, aby byly moje dýchací cesty průchodné,“ chválí svého pejska Shannon. Veškeré hleny a nečistoty Poppy olíže a její panička může dýchat.

Nikdo neví, jak to odhalí. Je nejenom moje nejlepší kamarádka, ale skutečně mi zachraňuje život. Dala mi důvěru vyjít zase ven a užívat si svůj život,“ uzavřela Shannon. Jeden ze záchvatů a pomoc fenky nechala mladá žena nahrát na video. Jen se podívejte, jak je Poppy úžasná.

Video  Fenka pomáhá své paničce při epileptickém záchvatu.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi