Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trenér a 2 fotbalisti zemřeli v žáru. Letecké neštěstí v Anglii má už 11 obětí

Autor: haj - 
23. srpna 2015
17:02

Sobotní letecká show na jihu Anglie skončila tragickou havárií historického stroje, který se zřítil přímo na frekventovanou dálnici A27. Zemřelo jedenáct lidí, mezi nimi i dva mladí fotbalisté Matt Grimstone (†23) a Jacob Schilt (†23) a osobní trenér Matt Jones (†24).

Přátelé a rodiny obětí v neděli zaplnili kostel v Shorehamu, aby se za mrtvé pomodlili a věnovali jim minutu ticha. Bolest pozůstalých je nezměrná a všichni známí jim projevují upřímnou soustrast.

Matt se vracel z práce ve svém BMW

Někteří ještě stále nemohou uvěřit tomu, co se stalo. Matt Jones (†24), do jehož BMW historický letoun narazil, se zrovna vracel z práce domů. Ještě nedávno cestoval po světě a zrovna dokončil tři praktické zkoušky, aby se stal osobním trenérem.

Jeho sestra Becky se mu prý snažila dovolat hned, jak se o tragédii doslechla. Bohužel marně. Naděje jí svitla, když od jednoho z jeho kamarádů slyšela, že Matta viděl. Jenže šlo jen o falešný poplach. „Děkujeme všem, kdo nám napsali. Matt byl bohužel jednou z obětí, jsme zdrceni,“ napsala Becky na internetu poté, co byla Mattova smrt potvrzena.

Smutek pro místní fotbalový tým

Další dva mrtví patřili do stejného fotbalového týmu Worthing United FC. Brankář Matt Grimstone (†23) a záložník Jacob Schilt (†23) byli právě na cestě na neligový zápas proti Loxwoodu.

Zdrceni jsou tak z jejich předčasného odchodu z tohoto světa nejen příbuzní, ale i spoluhráči chlapců z týmu. Na internetu hromadně vyjadřují rodině upřímnou soustrast a pro Matta a Jacoba mají plno krásných slov. Také předseda klubu Steve Taylor vzkázal pozůstalým, že na ně všichni z Worthing United myslí a modlí se za ně.

Řidič limuzíny pro nevěstu nedojel

Dalšími oběťmi by mohli být řidič historické svatební limuzíny a dva cyklisté, ale podle policie je velice těžké těla identifikovat. Zdravotníci z oblasti potvrdili, že při tragédii zemřelo jedenáct lidí, čtrnáct bylo zraněno a čtyři osoby byly převezeny do nemocnice. Tento počet však ještě nemusí být konečný.

Pilota Andyho Hilla, který seděl za kniplem havarovaného stroje Hunter Hawker z 50. let, se jako zázrakem podařilo z hořících trosek letounu vytáhnout. V současnosti leží v nemocnici v kritickém stavu. Je mu kolem padesáti a za život nalétal víc než 12 tisíc hodin.

jaromir123 ( 23. srpna 2015 18:07 )

Lidé již neví, jak se bavit. Tyhle zbytečnosti jsou toho významným důkazem.

Zobrazit celou diskusi